BREJVIK: Ja sam ubijao na human način, a mene muče u zatvoru (FOTO) (VIDEO)

- Tog dana 22. jula 2011. ja sam postupao humano, ubijao sam, a nisam mučio ljude, zato tražim i humani odnos prema meni - napisao je Brejvik u pismu jednoj ruskoj televiziji. On navodi da mu uprava zatvora uskraćuje tuširanjie, svež vazduh, kao i to da se druži sa istomišljenicima u zatvoru

  • 19

Norvežanin Andreas Brejvik, koji je na ostrvu Utoja 2011. hladnkrvno ubio 77 ljudi, napisao je pismo ruskoj televiziji REN TV, u kojem se požalio na uslove koje ima u zatvoru. Monstrum, koji je osuđen na 21. godinu robije, nabrojao je nekoliko nezakonitih postupaka uprave zatvora prema njemu.

- Tog dana 22. jula 2011. ja sam postupao humano, ubijao sam, a nisam mučio ljude, zato tražim i humani odnos prema meni - navodi u Brejvik u pismu ruskoj televiziji, a potom objašnjava torturu koju prema njemu sprovodi uprava zatvora.

- Zabranjuju mi da se družim s ljudima u zatvoru, pogotovo s onima koji su nacionalistički nastrojeni kao i ja - jedna je od stavki.

Brejvik se žali da je uprava zatvora odbila da mu plati knjige koje je naručio kako bi se dodatno obrazovao.

Norveški monstrum kaže i da je nezadovoljan jer mu ne dozvoljavaju da osnuje stranku s kojom bi izašao na izbore.

Čovek koji je do detalja isplanirao napad 2011. požalio se i da mu uprava zatvora ograničava pravo na tuširanje, kao i izlazak na svež vazduh.

Osim toga, Brejvik se pita zašto još nije sagrađeno novo krilo zatvora, iako je za to izdvojen novac, odnosno 25 miliona kruna (oko 3 miliona evra).

Inače, on kaznu služi u trosobnoj ćeliji. U zatvoru se upisao na fakultet, a pisma šalje na adrese raznih redakcija u svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emmons

    31. januar 2014 | 12:06

    Stvarno nepravda prema tebi.Organizovati proteste da te puste.

  • dragan simic

    31. januar 2014 | 12:19

    Dobio sam 21godinu za uzetih 77 mladih zivota, a sad se jos buni. Ova norveska ima gore pravosudje od Srbije. El. Stolica sinko odma. Moze i mucenje do smrti. Ubijao humano.... Sta ima humano u oduzimanju zivota djeci

  • Mrzovici PV

    31. januar 2014 | 12:13

    Boze,budale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA