UKRAJINA: Bivši premijer pobegao u Beč, vojska uskoro zavodi red u zemlji?

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" otkriva da je doskorašnji ukrajinski premijer Mikola Azarov samo par sati po podnošenju ostavke ušao u avion kojim je doleteo u Beč. U međuvremenu, i vojska je pozvala predsednika Viktora Janukoviča da stabilizuje stanje u zemlji

  • 3

Doskorašnji ukrajinski premijer Mikola Azarov, koji je podneo ostavku u utorak, pobegao je u Beč, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung". List piše da je, nakon ostavke, Azarov privatnim avionom otputovao za Beč, gde mu živi sin.

Antizapadni stav, piše "Kronen cajtung", nije sprečio porodicu Azarov, pre svega sina Oleksija, da u Beču kupi više nekretnina. Prema informacijama neimenovanih insajdera bivši premijer je samo par sati po podnošenju ostavke ušao u avion kojim je doleteo u Beč, gde namerava da ostane duže vreme.

U Ukrajini se i nakon njegove ostavke situacija nije smirila, a lider opozicije Vitalij Kličko upozorio je na opasnost vanrednog stanja.

U međuvremenu, i vojska je pozvala predsednika Viktora Janukoviča da stabilizuje stanje u zemlji.

- Iznoseći svoju građansku poziciju, vojnici i radnici u OS koji služe i rade u aparatu Ministarstva odbrane Ukrajine pozvali su vrhovnog komandanta da u okviru pozitivnog zakonodavstva donese neodložne mere u vezi sa stabilizacijom situacije u zemlji i postizanjem saglasnosti u društvu - saopštila je pres služba Ministarstva.

Pored toga, agencije danas izveštavaju i da je pronađen jedan od aktivista protesta protiv Janukoviča, Dmitrij Bulatov, koji je nestao pre nedelju dana.

Policija, kako izveštava Ukrinform, nije uspela da obavi razgovor sa Bulatovom zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja. Bulatov je iz bolnice za Peti kanal ukrajinske TV rekao da su ga njegovi otmičari mučili, sekli mu uši I lice I zabijali eksere u ruke "razapinjući ga", preneo je AFP.

Prema rečima 35-godišnjeg aktiviste, nepoznate osobe otele su ga I potom ostavile u šumi. Policija je najavila da će najiskusniji istražitelji I operativci utvrđivati šta se dogodilo sa Bulatovom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oxy

    31. januar 2014 | 14:53

    Ti se ustaso javi i pricaj o tom...jedini ste u svijetu imali logor za SRPSKU DINECU....malo su skorpioni uradili...g..jedno

  • oni najodgovorniji

    31. januar 2014 | 17:56

    Za svako s....e u svim drustvima sveta i u bilo koje vreme, imaju identicnu sudbinu: uglavnom uspeju da pobegnu i zive u izobilju u izgnanstvu od opljackanih para! Neko od mladjih ljudi moze dobiti laznu sliku da je u zivotu najbolje biti "propali visoki politicar"!

  • Frigo

    31. januar 2014 | 14:11

    Isti scenario kao I za vreme rata u bivsoj JU.tako su postupali srbi.neka to nego se nisu nasitili na ljude pa su pohrlili po deci muskoj naravno ali po deci da bog da im bog vrat slomio.znate one heroje skorpiona kada iznose decu iz kamona od po14 /15 god.te ih streljaju herojski nema sta a takvih je slucaja koliko.alo bozja pravda je spora ali dostizna I to veoma bolna, kao I onom komandantu skorpiona sto mu se desi onaj sudar pa izgubi pored sebe sina draza I zenu mislio covek da se to njegovo herojstvo da blista dok je veka te je sinu nadeo ime draza a nije znao da taj sin mora da plati vlavom budalastinu I terorizam svog dragog tate te ga tata uzeo u smrt sa sve majkom.eeeeeeee bbbbbbbbaaaaassssss neka je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA