Bagzi svedoči o ubistvu Ćuruvije!

Dejan Milenković u Tužilaštvu za organizovani kriminal trenutno daje izjavu kao svedok u okviru istrage protiv osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije

  • 4

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je svedočenje Dejana Milenkovića zvanog Bagzi u okviru istrage protiv osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Milenković daje izjavu kao svedok, rečeno je Tanjugu u tom tužialštvu.

On je prvi svedok u toj istrazi koja je započela hapšenjem dvojice osumnjičenih 14. januara.

Milenković je inače svedok saradnik u procesima za ubistvo premijera Srbije Zorana Ðinđića i na suđenju "zemunskom klanu" i o njegovoj bezbednosti brinu se posebne jedinice policije . I tokom tih procesa pričao je pored ostalog i o svojim saznanjima o ubistvu novinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za ubistvo Ćuruvije protiv tadašnjeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića, šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, načelnika Šestog odeljenja tog centra Ratka Romića i pripadnika posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslava Kuraka.

Radonjić i Romić su uhapšeni 14. januara i nalaze se u pritvoru, dok Marković u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora. Kurak je u bekstvu i za njim će biti raspisana poternica.

Prema naredbi za sprovođenje istrage Marković i Radonjić se terete kao nalogodavci, a Romić i Kurak kao izvršioci ubistva.

Ključni svedok u ovoj istrazi je i nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saospsten iz bezbednosnih razloga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    31. januar 2014 | 16:44

    Pa ovaj kriminalac ima veće povlastice nego neko ko je za ovu državu ratovao i izgubio ruku ili nogu. Sramota

  • MMilan

    31. januar 2014 | 18:38

    Vrlo kredibilan svedok...

  • Knjaz milos

    31. januar 2014 | 18:08

    Milorad ulemek, zna sve tajne stvari iz Miloševićeve Vlade... A i za ubistva izmedju 2000 i2004 do njegove predaje....sam je bio rekao ispred Čede " dali,da, vam uzmem ove milione sada ili kasnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA