ODBIJAJU EVAKUACIJU: Zavejani kod Bačke Topole ne žele da napuste svoja vozila! (FOTO)

Bilo je slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani jer su se brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gde ima vredne robe

  • 17

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na auto-putu Novi Sad-Subotica kod Feketića, dok je zbog prevrtanja šlepera kod Bačke Topole zastoj, a u koloni je oko 50 vozila.

Sva dešavanja u vezi sa spasavanjima putnika možete, iz minuta u minut, pratiti ovde.

Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu M22 Bačka Topola - Subotica i napravio zastoj i u koloni je još 50-ak vozila. Jedan broj putnika je evakuisan, a zbrinuti se i oni koji nisu želeli da napuste vozila.

- Bilo je slučajeva da su neki odbili da budu evakuisani jer su se brinuli o svojim vozilima, a posebno o kamionima gde ima vredne robe. Ti ljudi moraju da razumeju da je velika opasnost po njihov život. Kod Zrenjanina smo imali problem da posle tri časa u toku noći nismo mogli da priđemo nijednom vozilu, od nanosa snega. Postoji opasnost za tog čoveka da se smrzne, ako ostane bez goriva ili ako mu se pokvari auto - rekao je Nikolić gostujući na Jutarnjem programu RTS.

On je rekao da se na putu M22 očekuje teška mehanizacija koja će skloniti šleper s puta kako bi zarobljeni mogli da nastave put. Takođe, kod Feketića ima još 40 blokiranih vozila.

- Plan za danas je da osposobi put Novi Sad - Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini. Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nisu doživeli, ovako jak vetar i sneg na putu - rekao je Nikolić i dodao da treba izdržati još danas jer se za sutra najavljuje slabljenje vetra.

(Telegraf.rs / Tanjug / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    2. februar 2014 | 11:05

    Šta će jadni vozač kamiona mora čuvati robu od lopova pa nemože ni da je ostavi da bi je lopovi pokrali.

  • Nele

    2. februar 2014 | 10:54

    Sad će super Vučko da doleti

  • makarije

    2. februar 2014 | 11:34

    Kakvi smo pokrali bi ih garant . Pa mi krademo i na demonstracijama i na sahranama i na svadbama i na izborima ma gde oces bre .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA