Najviše izvozimo automobile i hulahop čarape, uvozimo naftu

Vrednost izvoza različitih vrsta automobila iznosi čak 138 miliona, dok smo hulahopke izvezli u vrednosti od 20 miliona dolara

  • 2

Prva tri mesta na izvoznoj listi Srbije u decembru zauzimale su različite vrste automobila sa ukupnom vrednošću od 138 miliona dolara, dok je sirova nafta sa 196 miliona bili prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Na izvoznoj listi sledi kukuruz sa 37 miliona dolara, na izvoz setova provodnika za avione, vozila i brodove otpada 32 miliona, rafinisani šećer izvezen je za 27 miliona, koliko otpada i na izvoz električne energije. Motorni benzin je Srbija izvezla za 21 milion dolara, izvoz delova za rotacione električne mašine iznosio je 20 miliona, koliko i izvoz hulahop čarapa.

Na uvoznoj listi drugi po značaju su delovi i pribor za motorna vozila sa vrednošću od 103 miliona dolara, sledi prirodni gas sa 87 miliona, dok je na uvoz lekova za maloprodaju potrošeno 47 miliona. Gasna ulja smo uvezli za 42 miliona dolara, na uvoz automobila, sa paljenjem svećicom, iznad 1.500, ali ispod 3.000 kubika potrošeno je 39 miliona, a uvoz lekova koji sadrže insulin bio je 22 miliona.

Dizel automobile iznad 1.500, ali ispod 2.500 kubika smo uvezli za 21 milion dolara, uvoz sirovog nelegiranog aluminijuma bio je 20 miliona, a poslednje mesto među prvih 10 zauzima uvoz električne energije sa 17 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    2. februar 2014 | 12:58

    Nismo mi izvezli ni automobile ni hulahopke nego italijani, njima ide zarada a nama samo porez i plate radnicima znaci u prevodu katastrofa...

  • Domacin

    2. februar 2014 | 14:27

    Leti u Tursku,Grcku itd. izvozimo nase "lepe devojke" koje bez ikakve nadoknade zrtvuju svoju untrasnju lepotu, ne birajuci po izgledu vec "da je stranac".Tako da su muskarci u Srbiji na gubitku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA