LDP: Vreme je da se Srbija vrati na Đinđićev put!

"Vreme je, sad više nego ikad, da Srbija nastavi svoj put koji je Zoran Đinđić započeo, sa jedinom partijom koja istinski zna i razume šta je on hteo", navodi se u proglasu LDP-a

  • 31

Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića, otpočela je kampanju za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 16. mart i tim povodom uputila javni proglas pod nazivom "Vreme je" u kojem ističu da je došao trenutak da se Srbija vrati vrednostima koje je promovisao ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić.

Proglas prenosimo u celosti:

"Dragi članovi Liberalno demokratske partije, od nas zavisi kakvo će jutro svanuti u Srbiji u ponedeljak 17. marta. Dan pre toga, u nedelju, Srbija će svojim glasovima odlučivati koje to partije ulaze u parlament i kakva će to politika i kakvi ljudi voditi ovu zemlju u naredne 4 godine. I nema drugog vremena za tu odluku osim tih 12 sati glasanja.

Do tog vremena ima mesec i po dana da objasnimo Srbiji i svim ljudima u njoj za šta se godinama zalagao LDP. Malo je vremena za objašnjavanje, pa objašnjenje mora da se pojednostavi: LDP se zalagao za sve ono što je sada zvanična politika Srbije, a protiv čega su bili svi oni koji je sada sprovode i oni koji bi da je sprovode u budućnosti. Mi svoje stavove nismo promenili, a svi oni jesu, za šta od nas imaju i priznanje i pohvalu.

Ali svi oni ne misle da je to dovoljno. Svi oni – koji sada nevešto zastupaju stavove LDP, zato što je to jedini način da ili ostanu na vlasti ili da se na nju ponovo popnu – misle da je vreme da LDP nestane sa političke scene. Tako će, svi oni misle, ostati bez neprijatnog svedoka svojih zabluda i grešaka, koje su ovu zemlju previše koštale u proteklim godinama. Tako će, svi oni misle, ostati bez pravih autora svoje politike, koju nevešto i teškom mukom sprovode. Tako će, svi oni misle, i moći da nastave da vladaju lažući i sebe i druge da znaju šta su sledeći koraci Srbije na putu ka modernizaciji i Evropi. A samo nas ne mogu ni da varaju ni da lažu, kao što nikad nisu ni mogli.

Zbog svega toga, i samo zbog toga, čekaju nas teški dani do tog sudbonosnog 16. marta. Tablodi i jednih i drugih će jurišati na LDP, koja nema tabloide i nikad ih neće ni imati. Lažovi iz redova i jednih i drugih lagaće Srbiju o LDP, koja nikad nije lagala Srbiju i nikad je neće lagati.

Muljatori i jednih i drugih muljaće protiv LDP, koja nikad nije to radila i nikad to neće ni raditi.

Svako ko je sada niko i ništa gledaće da bude protiv nas, koji mislimo da je vreme da Srbija i svaki čovek u njoj budu i neko i nešto mnogo bolje od ovog Vreme je, dakle. Vreme je za novu borbu, za nove istine, za nove preokrete. Vreme je, sad više nego ikad, da Srbija nastavi svoj put koji je Zoran Đinđić započeo, sa jedinom partijom koja istinski zna i razume šta je on hteo. Vreme je da od nas zavisi mnogo više no što je zavisilo u proteklim godinama. Vreme je da se mi pitamo. Vreme je da podignemo glavu i sa ponosom kažemo da Srbija treba da ide putem koji želi LDP i da bez LDP taj put nije moguć. Vreme je da svima onima koji bi da mi sada nestanemo kažemo da to vreme nikad neće doći, već naprotiv: da se bez LDP više ne može i ne treba voditi politika Srbije. Dosta je bilo!

Vreme je da porodice imaju budućnost za decu. Vreme je da radnici imaju posao. Vreme je da bolnice imaju lekove, vojska oružje, a škole knjig i bezbedne đake. Vreme je da u svim novčanicima ima dovoljno para, da svi šporeti imaju šta da skuvaju, da svaki traktor ima goriva. Vreme je da na selima njive rode, da u gradovima i fabrike i kafane rade, vreme je da nam svima krene, kad već dosad nije.

U ponedeljak 17. marta, dan posle svog izbora, Srbija može da kaže dobro jutro, i da stvarno bude dobro. Vi, članovi Liberalno demokratske partije, jedini ste koji već sada znate kakvo to jutro može biti da bi bilo dobro. U narednih mesec i po dana, u ime zemlje koju volite i budućnosti koju želite, objasnite svojim prijateljima, poznanicima, kolegama i rodbini, recite svima koje znate, da ovaj put, na ovim izborima, ne smemo da pogrešimo.

Jer vreme je."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    3. februar 2014 | 09:26

    ako svi idu putem cede od srbije ne ce ostati nista svi su oni imali istu viziju a to je da napune dzepove

  • Nislija

    3. februar 2014 | 09:50

    Kakav bre Djindjic.... I on je bio nemacko dete kao sto je sada Klicko, a vidim da ce i on Ukrajini doneti demokratiju, znanu kao med i mleko u kojoj trenutno mi uzivamo... Svi ste isti, LOPOVCINE ........

  • Batoga

    3. februar 2014 | 09:44

    Ama bjezi jovanovicu noste sto djavola kako te nije sramota lopovcino jedana.da ima reda u ovoj nesretnoj drzavi odavno bi ti bio u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA