Amerikanci nam ništa dobro nisu doneli

Predsednik Avganistana Hamid Karzai rekao je da sa američkim predsednikom Barakom Obamom nije razgovarao sedam meseci i da je veoma neprijateljski raspoložen prema svom kolegi

  • 15

Avganistanski predsednik Hamid Karzai izjavio je danas da sa predsednikom SAD Barakom Obamom nije razgovarao sedam meseci. Prema njegovim rečima, sa Obamom nije razgovarao od jula što ukazuje na sve veći razdor između Vašingtona i Kabula.

Karzai je u proteklom periodu bio veoma neprijateljski raspoložen prema Obami. U aprilu se u Avganistanu održavaju predsednički izbori i Karzai se neće kandidovati, jer je na toj funkciji bio dva mandata.

- Proteklih 12 godina prošle su u neprestanim zahtevima Americi da živote naših civila tretiraju kao ljudske. Sa Obamom sam se sastao na sahrani bivšeg predsednika Južnoafričke Republike, ali nismo razgovarali - istakao je Karzai.

Prema njegovim riječima, ništa dobro nije video u američkom prisustvu u njegovoj zemlji. On je naglasio da Amerikanci nisu radili za, već protiv njega. On je u intervjuu za "Sandej tajms" talibane nazivao "braćom", a Amerikance "rivalima".

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lukavipjer

    3. februar 2014 | 10:54

    obama,kao i svi ostali predsednici, čitaju onako kako je napisano¡¡¡ predsednik je ustvari glavni spiker,od kojeg apsolutno ništa ne zavisi i od kojeg se ne zahteva da misli

  • ДАШОНИ

    3. februar 2014 | 11:06

    ДОБРО ДА СИ СЕ СЕТИО!!!

  • xxx011

    3. februar 2014 | 11:39

    Sad ćeš da pogines u avionskoj nesreći ili ćeš iznenada da se razbolis od neizlečive vrste raka ili će CIA smisliti nešto još kreativnije da te ukloni da im ne smetas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA