ŠIPTARI NE PLAĆAJU STRUJU: Zbog duga od 100 miliona direktor EPS danas u Trnovcu!

Prosečan dug za struju u Velikom Trnovcu je 100.000 dinara. Tamo vlada uverenje da struju ne treba plaćati. Radnike koji su zaduženi za isključivanje neplatiša zarobljavaju u ovom selu, pa se retko ko usuđuje da uopšte ode tamo. Trnovac odranije poznat kao centar narko-biznisa

  • 44

Igor Novaković, direktor "Jugoistoka" Niš , nalazi se danas u poseti selu Veliki Trnovac, čiji meštani Albanci duguju preko 100 miliona dinara za neplaćene račune za struju,  kako bi razgovarao s njima i pokušao da reši nagomilane probleme.

Ovo selo kod Bujanovca jedan je od najvećih neplatiša struje, ali je još veći problem krađa struje. Iz EDB podsećaju da je Vlada Srbije 2002. svim stanovnicima u Kopnenoj zoni bezbednosti otpisala dug za struju, ali sudeći po ogromnim računima, ova odluka nije dala rezultate.

Prosečan dug za struju u Velikom Trnovcu je 100.000 dinara. Tamo vlada uverenje da struju ne treba plaćati. Radnici koji su zaduženi za isključivanje neplatiša redovno imaju velike probleme u ovom selu, pa se retko ko usuđuje da uopšte ode tamo i radi bilo šta.

Uz sve to, lokalnim novinarima je zabranjen pristup ovom selu, pa je dolazak Novakovića idealna prilika da se na licu mesta uvere u stanje stvari u Velikom Trnovcu.

Podsetimo, poslednji pokušaj isključivanja neplatiša u ovom području desio se pre nekoliko meseci, kada su dvojica radnika bukvalno bila zarobljena u dvorištu kuće u preševskom selu Aligierce!

Kad su ušli u dvorište, izašao je vlasnik, zaključao kapiju i nije im dao da izađu napolje. Na svu sreću, jedan od radnika je imao mobilni telefon, kojim je pozvao svoje pretpostavljene, koji su alarmirali policiju, čiji su pripadnici tek nakon nekoliko sati uspeli da "oslobode" dvojicu nesrećnika iz dvorišta nervoznog Albanca.

Veliki Trnovac prati glas da je najveći distributivni centar za narko-biznis u ovom delu Evrope. Kako se priča, u njemu živi najmanje 10.o00 ljudi, ali taj broj nikad nije precizno utvrđen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милутин

    3. februar 2014 | 14:30

    Искључити свима струју док не плате и вратити их у средњи век.

  • mirko

    3. februar 2014 | 14:45

    Jadna je država Srbija kad ne moze da uvede zakon u jednom malom Šiptarskom selu, a Srbin kad ne plati jedan mjesec hoće da mu iskljucuju struju...

  • Napolje

    3. februar 2014 | 14:38

    Rešenje je veoma jednostavno.Zamenite brojila digitalnim i isključujte im struju daljinski.Turci su to uradili na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA