Šiptarski teroristi spremaju pobunu? (VIDEO)

Portal "Preševa jone" objavio video s teroristima na jugu Srbije, pod nazivom "Novi video OVPBM u Preševu". "Ne treba dizati tenziju oko ovoga, reč je o zlonamernoj destibilizaciji regiona" kažu u RTV Preševo

  • 30

Na internet portalu "Preševa jone", koji se bavi dešavanjima na jugu Srbije, pojavio se video-klip Oslobodilačke vojske Preševa Bujanovca i Medeveđe, na kome je prikazano nekoliko pripadnika ove paravojne formacije koji u uniformama izvode vojnu vežbu u nekoj od pograničnih šuma između Srbije i Kosova.

Na snimku koji je naslovljen "OVPBM u Preševu, novi video", koji je postavljen nedavno, vide se do zuba naoružani gerilci s jasnim oznakama ove raspuštene formacije, kao i jedan meštanin koji komentariše nove "komšije".

- Prolazim ovde svakog da na kada idem kući i viđam ih stalno. Uopšte mi ne smetaju - kaže on.

Kako bi proverili autentičnost ovog videa, kao i zbog čega je postavljen na portalu ove novinske agncije, probali smo da ih kontaktiramo. Međutim, nijedan od punuđenih telefonskih brojeva koji je na sajtu nije u funkciji.

Njihove kolege iz RTV Preševa, međutim, ističu da se radi o starom video klipu koji je napravljen pre 13 godina i dodaju da im nije jasno zbog čega se u ovom trenutku ovaj klip preimenovao i okačio na društvenu mrežu "Jutjub".

- To nije novi klip. Ovaj materijal koji je naslovljen kao novi video je zapravo veoma star. To je snimljeno u proleće 2001. godine. To je bilo aktuelno u vreme nemira i sukoba koji su se dešavali u Preševu i okolini. Koliko smo obavešteni, za sada nema ni govora o ponovnom okupljanju uniformisanih lica na ovom prostoru, nije nam jasna namera našeg kolege, koji je vlasnik tog sajta - napominju iz ove medijske kuće i objašnjavaju da se, iako ovaj portal obrađuje informacije o informacijama s područja Preševa, uredništvo nalazi van Srbije.

- Vlasnik portala "Preševa jone" se ne nalazi u ovom gradu, već u inostranstvu, najverovatnije u Švajcarskoj. Imaju i predstavništvo u Prištini, i to je sve što znamo o njima. Ne treba dizati tenziju oko ovoga, jer se radi zlonamernom pokušaju skretanja pažnje na Preševo i destibilizacije regiona - kažu u RTV Preševo.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GERO

    4. februar 2014 | 20:56

    Bilo koja drzava koja stiti narod i svoje interese ovo resava za 24 sata u startu , a mi to lepo posmatramo i zalivamo ih kao cvece i tako nam uzimaju drzavu korak po korak a mi cekamo da nam to resi Europa ili Amerika ......Uzas sta reci nasoj deci u kojoj ce drzavi ziveti i okoncati ????????

  • Otac makarije

    4. februar 2014 | 20:34

    I tako stalno.....pa krenite vec jednom pa da resavamo to!!!!

  • Djura

    4. februar 2014 | 20:46

    Deca se malo igraju,kad nalete na Zandarme nece im dobro biti,ne nasedati na provokacije Stakora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA