Španska policija zaplenila 900 kilograma kokaina

- Kokain je bio sakriven u 37 ruksaka koji su bili opremljeni sofisticiranim sistemom za plutanje i praćenje tako da kasnije mogu biti izvađeni iz mora - navela je policija u saopštenju

  • 3

Španska policija je zaplenila 900 kilograma kokaina koji se nalazio u ruksacima koji su plovili u moru sa uređajima za praćenje, saopštili su danas španski zvaničnici.

- Kokain je bio sakriven u 37 ruksaka koji su bili opremljeni sofisticiranim sistemom za plutanje i praćenje tako da kasnije mogu biti izvađeni iz mora - navela je policija u saopštenju.

Policija veruje da je droga bila namenjena južnom regionu Kosta del Sol koji je popularan među stranim turistima. Policija nije navela kolika je vrednost droge. Zaplenjeno je i 72.000 evra u novcu, kao i nakit, luksuzni satovi, vozila i jedan brod.

U operacijama protiv pripadnika kriminalne grupe osumnjičene za šverc narkotika i pranje novca u Valensiji i Malagi uhapšeno je pet Španaca prenosi AFP.

Policija u Španiji je pronalazila drogu sakrivenu ispod perika dilera i u njihovim telima, na primer u silikonima u grudima, kao i u sanducima sa bananama, ružama i kolačima.

U decembru je uhvaćen odbegli kolumbijski veterinar koji je pokušao da prošvercuje tečni heroin tako što je hirurškim putem ubacio plastične kese sa drogom u žive kučiće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA