VATROGASCI SPASLI TROJKE: Motornim sankama vozili kroz smetove i doneli hranu!

Vatrogasci Darko Živčić i Milorad Gavrilović i Mirko Mirković, i posle pet dana rada na terenu i umora, nisu odbili da pomognu i bebama na svojim motornim sankama odnesu hranu

  • 10

Ekipa hrabrih vatrogasaca je posle pet dana spasavanja zavejanih u Vojvodini, pomogla porodici iz Bačke Topole i motornim sankama odnela hranu izgladnelim trojkama starim svega dva i po meseca.

Roditelji dvoipomesečnih trojki Vesna i Petar Ševo, žive u Gornjoj Rogatici kod Bačke Topole, sa Jasnom, Mladenom i Damjanom, koji su rođeni u 32. nedelji trudnoće sa samo 1.500 grama.

Bebe sada teže skoro pet kilograma i koriste specijalnu hranu za prevremeno rođene bebe. Problem je nastao kada, zbog smetova, roditelji nisu mogli da odu u kupovinu za hranu koju mališani koriste uz majčino mleko, piše Bliznaci.org.

Zalihe su se potrošile, ali zbog nanosa snega visokih i do 4 metra, nikakva kurirska služba do njih nije mogla da se probije. Roditelji su pomoć zatražili od vatrogasca Mirka Mirkovića iz Bačke Topole, koji je akciju dogovorio uz saglasnost komandira Bojana Vrkića.

Vatrogasci Darko Živčić i Milorad Gavrilović iz Valjeva, koji su pomagali u spasavanju zavejanih ljudi kod Zrenjanina, Feketića, Bačke Topole i ka Subotici, i posle pet dana rada na terenu i umora nisu odbili da pomognu i bebama na svojim motornim sankama odnesu hranu.

Mali heroji dobili su hranu koju su im obezbedili huami i požrtvovani vatrogasci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samir

    3. februar 2014 | 20:23

    Svaka cast majstori!!!

  • Vozd

    3. februar 2014 | 20:45

    Svaka čast momci Bog vam dao sreću i zdravlje.

  • Ljiljanа.

    3. februar 2014 | 20:46

    Браво момци-какво пожртвовање, и после 5 дана спасавања. То је за пример.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA