Pronašao 40.000 evra u staroj odeći i vratio ih vlasniku

Menadžer Gedelian bio je iznenađen kada je pronašao veliku svotu novca u stvarima koje su predate njegovoj radnji. Nije se premišljao, već je odmah pozvao policiju

  • 10

Menadžer Tajler Gedelian (29) nije mogao da poveruje kad je pronašao "rudnik zlata" u džepovima starih odela i ogrtača, koji su donirani specijalizovanoj radnji u Monrou, a Americi. Novac je uredno stavljen u koverte po gomilicama od 100 dolara, a sve ukupno je bilo 43.000 dolara.

- Pronalazili smo sitan novac u nečijim farmerkama. Ali, ovo me je iznenadilo - rekao je Tajler Gedelian.

Gospodin Gedelian je instinktivno reagovao i pozvao je policiju. Zapravo, nije uopšte ni brojao pare. Ni u jednom trenutku mu nije palo na pamet da zadrži novac, jer jednostavno nije njegov.

- Najveća briga mi je bila da li će uspeti da pronađu vlasnika. Ne mogu da zamislim sebe kada bih izgubio toliki novac - rekao je dobri Samarićanin.

Policija je uspela da pronađe vlasnika novca koji je želeo da ostane anoniman. Rekao je da je čistio orman starijih rođaka i da je odneo stvari u "Gudvel". Nije mu čak ni palo na pamet da pregleda džepove. Zapravo nije znao ni da novac postoji, a kamoli da njegovi rođaci imaju toliku gotovinu. Ali, bio je impresioniran da postoji neko ko bi vratio novac.

Neke novčanice datiraju iz 1930. godine. Čak je i novčanik pronađen, a uz pomoć informacija iz njega su pronašli vlasnika.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA