Evo šta ćete slušati na Radiju B92!

Pod sloganom “Dobar radio”, ovog proleća u fokusu će biti ne samo programske, kulturne i društvene vrednosti na kojima je radio osnovan pre četvrt veka, već i sasvim novi programski angažman usmeren ka promovisanju filantropije

  • 10

Radio B92 15. maja obeležava 25. rođendan, a prolećna šema koja startuje 10. februara biće posvećena obeležavanju ovog jubileja, kako kroz progam, tako i kroz kampanje i aktivnosti radija van studija.

Pod sloganom “Dobar radio”, ovog proleća u fokusu će biti ne samo programske, kulturne i društvene vrednosti na kojima je radio osnovan pre četvrt veka, već i sasvim novi programski angažman usmeren ka promovisanju filantropije i društvene odgovornosti.

"Uzbudilnik", jedan od najpopularnijih regionalnih jutarnjih programa po prvi put će biti predstavljen nacionalnoj publici, i to iz studija Radija B92 u Novom Sadu, baš kao i autorski program kontroverzne Une Senić nazvan "Zini da ti kažem".

Postojeći tim Radija B92 ojačaće Daško Milinovic i Mladen Urdarević, uz koje će se gledaoci buditi radnim danima između 6 i 9, i Una Senić, uz Igora Brakusa.

Dnevni program "Šifra Radio" predstaviće novu voditeljku, Milicu Stanisavljević, koja ce uz Mišu Stojiljkovića biti vodič kroz sva aktuelna dnevna dešavanja i najbolju novu muziku, animirajući slušaoce da se uključe u neku od brojnih akcija B92 i tako pomognu ugroženim pojedincima i grupama.

Muzički program ostaće prepoznatljiv deo radija B92 – Pavle Veljković sa mnoštvom novih rubrika i propusnica za sva najveća muzička dešavanja slušaoce očekuje u "Stand By"-u od ponedeljka do četvrtka, dok su vikendi rezervisani za eklektičnu muzičku selekciju naših dugogodišnjih autora – od Žikice Simića, Gorana Terzića, Bojana Djordjevića i Milića Bugarčića koji slušaocima nastavljaju da otkrivaju čaroliju rokenrol, soul, r’n’b i world music muzičke lektire, do Tijane T, Marka Nastića, Flipa i MKDSL-a i Vlade Janjića.

Pored redovnih programa – Jutarnjeg dnevnika, Kažiprsta, Dnevnika u 5 – kao i saradnje sa Radio Free Europe, slušaoci će imati prilike da uživaju u mnoštvu političkih sadržaja kroz koje će ovaj Radio pokušati da opravda slogane - da vam sve bude jasno i saznajte poslednju vest prvi!

Kao posebna podrška angažovanom i istraživačkom novinarstvu, ali i podsticaj mladim i budućim novinarima, radio B92 ovog proleća raspisuje i konkurs za nagradu “Zoran Mamula”, namenjen najkvalitetnijem emitovanom radio prilogu.

Pored rubrika "Kul Minut" i "Kul Sat" u okviru kojih pratimo najznačajnija dešavanja iz umetnosti, na program se vraćaju i autorke Mia David i Jelena Djurović, sa svojim autorskim projektima Život kao takav i AgitPop. Kao i u prethodnoj sezoni, predstavljaće najznačajnije umetnike i kulturne javne radnike, ekskluzivne goste uz čiju pomoć ce preispitivati naše okruženje, navike i očekivanja publike, kulturno-umetničku produkciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Jabreja

    4. februar 2014 | 18:21

    Pa, ako oni mogu da promene programsku semu, vala, mogu i ja stanicu koju slusam!

  • vasilije drugi

    4. februar 2014 | 18:01

    gde je mentalno razgibavanje, gde je 24 minuta sa kesicem, to hocu da gledam! a ne vucicev b 92

  • 36laki77

    4. februar 2014 | 17:51

    A Razgibavanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA