ZIDAR IZ KRAGUJEVCA: Ne dam im moj grob, hoće da me prevare! (Foto)

Ivčo Markov (57) iz Kragujevca, 28. januara slučajno video da na grobnom mestu za koje tvrdi da je njegovo, sahranjuju drugu osobu. On tvrdi da je tu parcelu kupio pre 18 godina. U mesnoj zajednici kažu da to nigde nije evidentirano

  • 7

Zidar Ivčo Markov (57) iz Kragujevca jedva je preživeo 28. januar, dan kada je ugledao sahranu koja se odvijala na grobnom mestu koje je on, kako tvrdi, kupio pre 18 godina. Pozvao je policiju i odjurio u mesnu zajednicu. Kako je tamo zaposlenima pretio i vređao ih, šokirani zidar priveden je u policijsku stanicu.

Dok Ivčo pokazuje priznanicu kao dokaz da jeste kupio dve parcele daleke 1995. godine, u mesnoj zajednici kažu da to nigde nije videntirano.

- Tog 28. januara prolazio sam pored groblja u naselju Stanovo, gde živim. Slučajno pogledam, a na dva grobna mesta koje sam sebi i ženi kupio još u svojoj 39. godini za 300 dinara, što je vredelo 300 maraka, sahranjuju nekog drugog. Potrčim u mesnu zajednicu pa prijavim grešku i pozovem policiju da spreči sahranjivanje. U mesnoj zajednici mi kažu da moji papiri ništa ne vrede, da moja kupovina nije zavedena. Tu se jesam iznervirao, nazvao ih bandom i ko zna šta još - priznaje Ivčo.

Policija je odmah intervenisala, zbog Ivčovih pretnji članovima mesne zajednice. On je priveden u stanicu i sledi mu prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Zidar iz Kragujevca kaže da ne tvrdi napamet da su grobna mesta njegova.

- Imam priznanicu od mesne zajednice iz 1995. godine i na njoj pečat! Piše da sam kupio grobno mesto broj 954. Posle par godina su menjali numeraciju, pa sad ispade da je u pitanju mesto broj 1685. Ja sam još pre 18 godina moja dva mesta ogradio opsegom, sa drvenim stubićima i metalnom žicom. To je propalo jer se bacala zemlja tokom kopanja okolnih grobova - tvrdi Ivčo.

U mesnoj zajednici Stanovo odvraćaju da su sporna grobna mesta bila bez opsega, a da nigde nije zavedeno da su Ivču ta dva mesta prodata. Miladin Vukićević, predsednik saveta mesne zajednice Stanovo kaže da je 2010. godine ucrtano da su ta dva mesta slobodna, pa su nedavno prodata.

Ivčo će pravdu i svoja grobna mesta tražiti na sudu. On je podneo zahtev javnom tužiocu da se taj slučaj ispita. Traži ili da se osoba koja je sahranjena izmesti ili da mu se ustupe druga dva grobna mesta. Ivčo, nekadašnji zidar, bivši radnik fabrike "Filip Kljajić" kaže da para za nova večna konačišta nema.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlad

    5. februar 2014 | 00:33

    Jadan čovek. Zbog javašluka nadležnih se našao u apsurdnoj situaciji.

  • Ko? Sta?

    5. februar 2014 | 00:43

    Sramota!

  • Ljiljanа.

    5. februar 2014 | 07:09

    Неко ставио паре у џеп и није завео. Лоповлук или јавашлук.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA