SLUČAJ ŠTRPCI: I policija učestvovala u otmici muslimana?

Tužilaštvo za ratne zločine otkriva da su policajci iz Srbije, pratioci voza Beograd - Bar, iz kojeg je 27. februara 1993. godine oteto 20 putnika, zajedno sa otmičarima učestvovali u zločinu

  • 7

Broj osumnjičenih za ratni zločin nad 20 muslimana otetih u Štrpcima iz voza Beograd - Bar, porastao je sa sedam na deset, a u njemu su, pored pripadnika paravojne formacije "Osvetnici", učetvovali i pripadnici MUP-a Srbije.

- Posle razgovora sa više svedoka, otkrili smo da su policajci iz Srbije, pratioci voza Beograd - Bar, iz kojeg je 27. februara 1993. godine oteto 20 putnika, zajedno sa otmičarima učestvovalo u ovom zločinu - navodi izvor "Politike" iz Tužilaštva za ratne zločine.

Isti izvor dodaje da su neki od njih, pre nego što su putnici oteti, obavili trijažu, legitimisali putnike i popisali one koji su imali muslimanska imena i prezimena, a potom skrenuli pažnju otmičarima na njih.

Istraga je pokazala i da policajci posle otmice nisu zaustavili voz na sledećoj stanici niti su omogućili da se uradi uviđaj, iako je iz njega izvedeno 20 putnika, saznaje list.

Policajci, takođe, nisu zapisali nijedno ime putnika, koji su bili svedoci otmice, niti su od njih uzeli izjave, navodi "Politika".

Za list su u Tužilaštvu rekli i da je do sada tužilačko-policijski tim koji postupa u ovom predmetu saslušao više od 30 svedoka od kojih su trojica imala neposredna saznanja o likvidaciji, kao i da jedan od njih živi u Skandinaviji, a drugi na teritoriji bivše SFRJ.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buco

    5. februar 2014 | 09:15

    Ma šta se i moglo očekivati. Poznato je da je Srbija učestvovala u sramnom istrebljenju muslimana u istočnoj Bosni. Još sramnije što to 20 godina poslije pokušavaju zataškati.

  • Scooby-Doo

    5. februar 2014 | 09:36

    Srbija nema pametnijeg posla nego da progoni svoje ljude. Vlast kao rak u covjekovom tijelu.

  • Bin Laden

    5. februar 2014 | 09:44

    Definitivno i u BiH i u tadašnjoj SR Jugoslaviji su ucestvovale i drzavne sluzbe Srbije u zlocinima nad Bosnjacima !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA