Pogledajte Iran pod snegom posle pola veka (FOTO)

U Teheranu temperatura se spustila na - 7 stepeni, čineći ovaj period najhladnijim u godini, a zbog neočekivanog vremena i snežne oluje 79 osoba je zatražilo lekarsku pomoć

  • 1

Iran su zadesile snežne padavine kakve još nisu viđene u poslednjih 50 godina. Korisnici društvenih mreža nisu propustili da prenesu svoje utiske svetu, pa su na Instagramu objavili fotografije svoje okoline.

Šef iranske humanitarne organizacije Crveni polumesec, rekao je da je pomoć pružena 11.000 ljudi koji su ostali zaglavljeni u snegu, dok je 3.800 njih prebačeno u skloništa koja se koriste za vanredne okolnosti.  Zbog lošeg vremena je 79 osoba zatražilo lekarsku pomoć.

Pojedine škole su na severu grada u ponedeljak bile zatvorene zbog nevremena, a Iranski mediji su izvestili da je sneg odsekao napajanja i napravio kolaps na putu, pa su seljaci ostali zarobljeni u svojim domovima.

- Oluja se nije zaustavljala od petka, kada je napadalo 2 metara snega, što nismo videli za poslednjih 50 godina - izjavio je pokrajinski službenik Mazandaran.

U Teheranu se temperatura spustila na - 7 stepeni, činići ovaj period najhladnijim u godini.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Policymic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    6. februar 2014 | 15:44

    U Iranu sneg u Americi nezapamćene mećave i poplave šta reći kako rade drugima bog ih kažnjava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA