Teroristi upali u najbezbedniji deo Bagdada, ubili 21 osobu (FOTO)

"Zelena zona" je obezbeđen kvart u centru Bagdada gde se nalaze vladine institucije i strane ambasade, u kome su usred dana eksplodirala tri automobila bombe

  • 1

Ukupno 21 osoba poginula je u nizu napada u blizini iračkog ministarstva inostranih poslova i ulaza u "zelenu zonu" u Bagdadu, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Zelena zona" je obezbeđen kvart u centru Bagdada gde se nalaze vladine institucije i strane ambasade. Tokom noći između utorka i srede, taj kvart je postao meta minobacača. Dve granate su eksplodirale na zaštićenoj teritoriji, usmrtivši jednog vojnika.

Tri automobila bombe su eksplodirala tokom prepodneva kada na ulicima ima puno ljudi, preneli su danas francuski mediji.

Područje koje okružuje ministarstvo inostranih poslova u centru Bagdada pogađale su i u prošlosti eksplozije, pre svega avgusta 2009. godine, kada je ogroman kamion bomba razorio jednu zgradu i opet uoči Arapskog samita u iračkoj prestonici 2012. godine.

Više od 1.000 ljudi je, prema podacima vlade, poginulo u januaru ove godine, kada su bezbednosne snage nastojale da suzbiju bombaške napade, boreći se i protiv džihadista i drugih ekstremista koji su zauzeli teritoriju u zapadnoj provinciji Anbar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA