MALTRETIRANJE: Rusi sve brutalniji prema gejevima (VIDEO)

Od kad je ruska Duma zabranila "homoseksulanu propagandu" nasilje nad LGBT zajednicom sve je učestalije, dok nasilnici ostaju nekažnjeni jer policija ne reaguje na napade

  • 29

Strog ruski zakon o zabrani "homoseksualne propagande", koji je prošle godine velikom većinom usvojila ruska Duma, doveo je do povećanog broja napada homofobnih organizacija na ovu manjinu i to sve uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Organizacija Hjuman rajts voč intervjuisala je mnoštvo lezbijki, gejeva, biseksualaca i transseksualaca koji su opisali svakodnevno fizičko i psihičko zlostavljanje s kojim se suočavaju, a koje ostaje nekažnjeno od strane vlasti.

- Ljudi misle da LGBT osoba nije ljudsko biće, već samo igračka sa kojom mogu da se igraju kako žele. Ako vide takvu osobu na ulici oni pomisle "mogao bih da je udarim" - rekao je Gleb Latnik LGBT aktivista.

Organizacija je pronašla najnovije snimke nasilja na ruskim ulicama u kojima se jasno vide siledžije koje iz čista mira prvo kritikuju pojavu i oblačenje gej osoba nakon čega ih fizički napadaju.

- Zašto si tako obučen ?- pitao je jedan član bande "Istrebljivači pedofila" koja smatra da je prebijanje gejeva, koje oni poistovećuju sa pedofilima, u stvari vid zaštite dece.

- To su fašisti koji su izabrali najlakši plen, a to su gejevi - rekao je Igor Kočetkov predsednik ruske LGBT zajednice.

Jednom prilikom pripadnik "Istrebljivači pedofila" namamio je čoveka na sastanak, a zatim ga udario i slomio njegovu vilicu na dva mesta. Zatim ga je opljačkao i ukrao mu 1500 dolara.

Aktivisti organizacije navode da su napadi na gejeve sve brutalniji i bezobrazniji nakon zakona usvojenog 2013. godine koji je učinio "homoseksualnu propagandu" nelegalnom.

Iako je Putin u januaru istakao da gej populacija neće imati problema na ZOI Sočiju, ali je zamolio da "ostave decu na miru".

- Ta vrsta retorike samo pogoršava kulturu nasilja - istakla je Tanja Kuper istražiteljka organizacije Hjuman rajts voč.

- Ruski zvaničnici ohrabruju homofobe i njihove nasilne napade uprono upoređujući homoseksualnost sa pedofilijom - zaključila je ona.

 Pogledajte video: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    5. februar 2014 | 17:14

    Vravo braco RUSI !

  • Ševarice

    5. februar 2014 | 17:48

    Pa malo ih šutirali, ja nisam video na snimku neku preteranu brutalnost.

  • nicija nije do veka gorela...!

    5. februar 2014 | 17:08

    ... pa vala nece ni Rusima, ako tako nastave! Svi smo mi Bozijd kreacije; vise ili manje uspesne, ali njegove i ko je tu od nas pozvan da zlostavlja, muci i ubija druge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA