Zabranio popravku trafostanice i napravio štetu od 30 miliona dinara

Vlasnik zemljišta na kome se nalazi trafostanica, zabranio je radnicima "Elektrodistribucije" da je poprave, pa su oštećene dve peći, a pričinjena šteta je oko 30 miliona dinara

  • 6

Zbog kvara trafostanice Fabrika bakarne žice TIR u Borubila je više od 12 sati bez električne energije, pa su oštećene dve peći i pričinjena šteta oko 30 miliona dinara. Šteta je mogla da bude izbegnuta, ali je vlasnik "Grand inženjeringa" Dragan Živković, na čijem se posedu nalazi trafostanica, zabranio radnicima elektrodistribucije da intervenišu.

Trafostanica koja se pokvarila, snabdeva strujom sve fabrike u industrijskoj zoni, prenosi "Kolektiv".

- Struja je nestala juče oko tri sata i dežurni električar je odmah pozvao "Elektrodistribuciju". Vlasnik "Grand inženjeringa" nije dozvolio radnicima da uđu na njegov posed i otklone kvar. Nije pomogao ni sudski nalog da dozvoli intervenciju i tek po drugi put, uz nalog suda i intervenciju policije, dozvolio radnicima otklone kvar. Zbog takvog ponašanja izgubili smo dragoceno vreme, pa je kvar otklonjen tek posle 12 sati, što je prouzrokovalo oštećenje dve peći i štetu koja je procenjena na oko 30 miliona dinara – kaže direktor Topionice i rafinacije bakra, Boban Todorović, koji je protiv Živkovića podneo krivičnu prijavu Opštinskom sudu u Boru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    5. februar 2014 | 18:27

    Sto je na tudjem zemljistu trafo stanica. Nek je premrste ili nek plate zakup.

  • Slavko

    5. februar 2014 | 19:06

    Ta trafo stanica je na privatnom zemljištu iz istog razloga iz kog je policijska kolska fiksna vaga u Pećincima, izgrađena na privatnom zemljištu, odnosno, zemljištu lokalnog "moćnika" - preletača.

  • dejan

    5. februar 2014 | 21:51

    Juce nedtala struja, danas vec krovucna prijava. Ako ED nije imala ugovor o zakupu/koriscenju zemljusta situCija je jasna. Moze samo ED da se tuzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA