Hrvatska raspisala poternicu za bivšim načelnikom VRS

Manojlo Milovanović, bivši načelnik Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske, navodi da je, koliko je čuo, za njim "raspisana međunarodna poternica"

  • 5

Hrvatska je raspisala poternicu za bivšim načelnikom Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske Manojlom Milovanovićem zbog navodno počinjenog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, javila je agencija Fena.

Poternica je raspisana 7. januara a ukoliko se do petka, 7. februara, ne dostavi prigovor, za Milovanovićem, koji živi u Banjaluci, automatski će biti raspisana "crvena" poternica i ukoliko pređe granicu Hrvatske biće uhapšen.

Milovanović je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao "da mu nije jasno zašto ga Hrvatska tereti posle toliko godina".

- Prošao sam Haški tribunal, Sud BiH i niko mi nije mogao naći, kao što kažu ''ni crno ispod nokta'', što se tiče ratnih zločina - rekao je Milovanović navodeći da je, koliko je čuo, "raspisana međunarodna poternica".

Šta se tačno Milovanoviću stavlja na teret nije bilo moguće saznati, navodi Fena.

Manojlo Milovanović je general-pukovnik bivše Vojske Republike Srpske u penziji, tokom rata u Bosni i Hercegovini bio je načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paparazo

    5. februar 2014 | 23:00

    Neka krosani izruce gotovinu i marcaka srbiji micemo generala njima !!!

  • маштакажеш

    6. februar 2014 | 05:10

    Stvarno im nije lako,još uvek traže ko im je otac ....

  • sudija

    6. februar 2014 | 07:20

    Bilo bi najbolje da je svako sudio svojim za zlocine. Ali dok je neko za njih heroj za druge je zlocinac i obratno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA