KLIČKO: Janukovič je ukrao 200 miliona evra

Vitalij Kličko navodi da je Janukovič vlasnik imovine vredne oko 200 miliona evra, u koju spadaju i lovište od 35.000 hektara, palata na Crnom moru i ogromna luksuzna privatna rezidencija

  • 7

Vođa Ukrajinske opozicije Vitalij Kličko u autorskom članku za nemački list "Bild" tvrdi da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič koristio vlast za lično i porodično bogaćenje.

Kličko kao dokaz navodi činjenicu da je Janukovič vlasnik imovine vredne oko 200 miliona evra, u koju spadaju i lovište od 35.000 hektara, palata na Crnom moru i ogromna luksuzna privatna rezidencija. Kličko piše da Janukovič najradije putuje privatnim avionima i helikopterima, a da se njegova imovina procenjuje na više od 200 miliona evra.

- U zvaničnoj poreskoj prijavi navedena je suma od svega tri miliona dolara. Zamislite samo: predsednik poseduje lovište Suholučja od 35.000 hektara, palatu Rt Aja na Crnom moru i luksuznu privatnu rezidenciju Mežigorja - tvrdi Kličko i dodaje da je Janukovič ostatak bogatstva sakrio na računima u Lihtenštajnu i Švajcarskoj.

Kličko navodi da je Janukovičev sin jedan od najbogatijih ljudi na svetu, kome je imovina od 500 miliona evra obezbedila mesto na "Forbsovoj" listi.

- Zaista mi je teško da na pregovorima sedim nasuprot tom prevarantu. Rekao mi je da može da raspusti Parlament i da onda neću imati imunitet. To je bilo i više od prikrivene pretnje da bi voleo da me vidi u zatvoru poput Julije Timošenko - piše Kličko i dodaje da se, kada noću, na temperaturi od -25 C, ide kroz grad i sreće demonstrante koji se greju kraj peći bubnjara i otvorenih vatri, ponekad zapita šta li u tom trenutku radi predsednik Janukovič u svojoj toploj vladinoj palati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markozh

    6. februar 2014 | 00:05

    Kličko agent BND vec nekoliko god

  • Klasika

    6. februar 2014 | 00:18

    A koliko si ti dobio od zapada, jer samo tamo dajes izjave, cuj za nemacki bild, koliko ti je amerika dala i nemacka. pa ne trebaju rusi da vam daju ni bocu plina vise, ako se okrenete zapadu, Klasicna Americka Propaganda, i Zapadnjacka. Cenio sam ovog Klicka do ovog skandala ,i do njegovog ulaza i politiku. Al sad me je razocarao , od pedeset miliona ljudi, milion(ako i toliko) trazi prava neka , tj ulazak u EU ,A ostalih 49 miliona

  • Gagis

    6. februar 2014 | 00:12

    Nije on jedini imamo mi i teze u Bosni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA