Đura Mutavi svedoči o ubistvu Ćuruvije

Miladin Suvajdžić je u nekadašnjem zemunskom kriminalnom klanu bio zadužen za logistiku - iznajmljivanje stanova, kuća i automobila

  • 2

Tužilačka istraga za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi da se nastavi danas saslušanjem novih svedoka, a kako pišu beogradski mediji, biće saslušan Miladin Suvajdžić, zvani Ðura Mutavi.

Suvajdžić je uhapšen u akciji "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Ðinđića 2003, ali je dobio status svedoka saradnika i prema nekim izvorima, živi u posebnom programu za zaštitu u inostranstvu, navodi "Danas".

Suvajdžić je u nekadašnjem zemunskom kriminalnom klanu bio zadužen za logistiku - iznajmljivanje stanova, kuća i automobila.

Kako pišu "Novosti", Suvajdžić će biti doveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal gde bi trebalo da ispriča sve što mu je poznato u vezi sa Ćuruvijinim ubistvom.

U petak je saslušan prvi svedok Dejan Milenković Bagzi. "Blic" piše da se očekuje da se Suvajdžić nadoveže na njegov iskaz da su Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević hteli da ubiju Ratka Romića, osumnjičenog aktera u ubistvu Ćuruvije i Miroslava Kuraka, koji se tereti da je ubio Ćuruviju.

Osim Romića i Kuraka osumnjičeni su tadašnji šef DB-a Radomir Marković kao naredbodavac i Milan Radonjić, u to vreme šef beogradskog DB-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZliZo

    6. februar 2014 | 10:43

    Kako će kada je mutav?

  • Ljiljanа.

    6. februar 2014 | 15:10

    Интересантно- сад сви криминалци имају нешто да кажу и све знају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA