IZBORNI KOLAŽ: Zašto stranke žele da glasamo za njih?

Telegraf.rs pokreće izborni kolaž u kome ćete moći da od funkcionera partija ukratko čujete razloge zašto baš njima treba poklonite poverenje. Danas za naš portal pričaju pripadnici SNS, SPO, SPS i DS

  • 2

Građani Srbije izaći će na birališta 16. marta i glasati za novi sastav Skupštine Srbije koja će potom izabrati novu Vladu. Međutim, primetno je da su stranke poprilično oprezne u svojim obećanjima i da se više ne obećavaju "kule i gradovi". Zbog toga vam Telegraf.rs u svom "izbornom kolažu" predstavlja ciljeve partija i koalicija, kako biste se lakše opredelili.

Za sada je jasno da će mnoge političke partije nastupiti na vanrednim izborima u koalicijama, a svoje liste do sada predale su koalicija oko SNS - "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", SPS-PUPS-JS, kao i DSS.

Telegraf je pitao funkcionere pojedinih stranaka u Srbiji zbog čega misle da bi građani trebalo da glasaju baš za njihovu stranku. Evo šta su nam odgovorili.

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić kaže za naš portal da naprednjake ne vodi demagogija, već ozbiljan i odgovoran rad.

- Građani treba da glasaju za SNS zbog kredibilnog i odgovornog odnosa koji smo imali prema njima. Mi ne vodimo politiku demagogije, već realnu politiku, koja ima za cilj rešavanje gorućih problema u Srbiji. Iskrenost poštenje i odgovornost su naš zaštitni znak i gražani to prepoznaju - poručuje Jovičić.

Funkcioner SPO-a Aleksandar Jugović kaže za Telegraf.rs da je glas za Aleksandra Vučića i njegovu listu glas za napredak Srbije.

- Samo glas za izbornu listu okupljenu oko Aleksandra Vučića, u kojoj se nalazi i SPO, garantuje odlučan napredak Srbije u pravcu evropske budućnosti. Glas za našu listu ujedno je i glas protiv kriminalno-tajkunskog brloga, koji se namnožio i nagojio nakon 5. oktobra. Glas za našu listu je glas za borbu protiv korupcije i kriminala, za stvaranje odgovorne države, kao preduslova za strana ulaganja, a samim tim i za ekonomski preporod Srbije - ističe Jugović.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović kaže za naš portal da SPS-PUPS-JS zastupa socijalne interese građana i da se o njima najbolje stara.

- Koalicija SPS-PUPS-JS zastupa interese najvećeg broja građana. Naši poslanici garantuju da neće glasati protiv interesa građana, posebno ne za Zakon o radu , koji će smanjiti njihova ekonomsko-socijalna prava - napominje Vukomanovićeva.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov kaže za Telegraf.rs da je DS jedina alternativa i da zbog toga treba dati glas toj opciji.

- Koalicija okupljena oko DS-a jedina ima snage da se suprostavi merama štednje koje idu samo po džepu građana, kao i samovolji i vladavini jednog čoveka. Osim toga, nakon izbora, nijedna stranka okupljena oko DS-a, pa ni DS neće ući u koaliciju sa SNS-om - napominje ona.

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssy

    8. februar 2014 | 21:15

    Ds može samo da čisti klozete! Pukle su lopine!

  • dejan

    8. februar 2014 | 18:08

    Ovima u DS-u je jedina platforma da nece u koaliciju sa Vucicem.Pa ja im nebi dao da budu ni predsednici kucnog saveta jer bi tada krali i od ostalih stanara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA