BACILI PARE: Vidovnjak ih ojadio za 15.000 evra

Strašna ispovest sedam žrtava vidovnjaka koje razotkrivaju kako su izmanipulisane. Žrtve svedoče da je vidovnjak svima obećao da će vratiti pare kada im skine magiju, ali nikome nije vratio

  • 20

Pet osoba iz Kragujevca i dve iz Paraćina podnele su krivičnu prijavu protiv vidovnjaka R.M. zvanog Matke, iz Kraljeva, koga terete za prevaru i nadrilekarstvo. Oni tvrde da im je vidovnjak uzeo više od 15.000 evra.

Žrtve vidovnjaka svedoče da jesu bili naivni, ali dodaju da nije lako čuti "pod magijom si, brzo ćeš ti pod zemlju" ili "deca ti se živa neće vratiti". Da bi izbegle smrt, nesreće, dobile dete, žrtve su prodavale auto, zajmile od bližnjih i plaćale.

D.V. (26) iz Kragujevca i njen suprug nemaju dece, a Matke im je na prvom susretu predvideo troje mališana.

- Posetio nas je, na predlog prijatelja, 16. septembra prošle godine. Kada je saznao da je mom mužu ovo drugi brak, reče mu da mu je prva žena nešto "napravila" kod hodže i zbog toga nema dece. Pošto je ona hodži za to platila 730 evra i mi njemu moramo toliko da damo. Rekli smo da nemamo 730 evra, a on nama da je već "načeo" osobu koja nam je magiju napravila i da će biti još gore ako odmah ne platimo. Prodali smo auto i platili - kaže D.V.

Tada je počela muka za širi krug rođaka, prijatelja, komšija ovog para. Vidovnjak je pleo mrežu u koju je uvlačio sve više ljudi. Informacije iz usputnih razgovora vidovnjak je pažljivo slušao. Matke je u kući pomenutog para saznao da D.V. ima sestru J.R. (29), razvedenu, samohranu majku.

- Njoj je rekao da familija njenog bivšeg muža, "pravi" da ona ubrzo "ode pod zemlju". Za nju mu "se otvorilo na 650 evra". Stvar se iskomplikovala kada je J.R. morala na operaciju, uplašila se, strah je pobedio razum, pozajmila je novac i platila skidanje magije. Matke je nastavio da je zove telefonom i traži novac jer "je počelo da se otvara i na dete - svedoči suprug D.V., a zet J.R.

Posle samohrane majke, vidovnjak sreće drugog bliskog rođaka bračnog para, oca troje dece sa bolesnim krajnicima. Njemu kaže "to je vlaška magija, pevcu je otkinuta glava, pa bačena niz oluk, zbog toga ti deca kašlju" i uzima mu 450 evra.   Sledeći je bio prijatelj prethodnih žrtava, vozač D.V. (34) iz Kragujevca. On je Matketu usputno rekao da je kupio skup auto koji otplaćuje.

- Neko mu je na zadnji desni točak zalepio kuglicu od voska sveće i zemlje sa groba.  Vidim je samo ja. Ako mu to ne skinem poginuće - poverio je Matke prijateljima vozača.

U kući vozača, vidovnjak sreće njegovog prijatelja M. A. (38), čije dete ima astmu i naplaćuje 650 evra skidanje magije. U kući M.A. upoznaje njegovu rođaku iz Paraćina. Odlazi u taj grad i devojčinom ocu Z. M. traži 1.300 evra da se devojka srećno uda. Tu upoznaje sedmu žrtvu, imućnog D. M. iz Paraćina. Čim je starac pomenuo da su mu deca i unuci na zimovanju, vidovnjak dobi viziju.

- "Otvara mi se da ti se oni kući živi neće vratiti, ni deca ni unuče, otvara mi se na 450 evra", rekao mi je Matke. Kasnije me pozva telefonom i reče da je pogrešio, da mu se zapravo "otvorilo"  4.500 evra. Ko ne bi platio kada takvo nešto čuje? Dao sam mu iz više puta ukupno 8.800 evra - tiho kaže starac.

Žrtve svedoče da je vidovnjak svima obećao da će vratiti pare kada im skine magiju, ali nikome nije vratio. Nakon što mlada žena nije zatrudnela, a zdravlje bolesnih je bilo još gore, žrtve su odlučile krajem januara da sve prijave.

- Svesni smo da je mala šansa da nam pare ikada budu vraćene. Sve smo rešili da ispričamo da bi sprečili da se još nekome desi ono što je nama, užas koji smo preživljavali misleći da će nam najmiliji umreti - kažu žrtve vidovnjaka.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA