Poljak danima ležao mrtav pored policije

Lekari su obdukcijom utvrdili da je Poljak preminuo od trovanja alkoholom, a ležao je danima neprimećeno u blizini policijske stanice u mesto Čenstohova na jugo-zapadu zemlje

  • 0

Beživotno telo jednog Poljaka koji je pijan pao na ulici i nije preživeo preveliku količinu alkohola i jak mraz ležalo je danima neprimećeno nedaleko od policijske stanice u mestu Čenstohova, na jugo-zapadu Poljske.

Lekari su obdukcijom utvrdili da je Poljak preminuo od trovanja alkoholom.

Skandal je da tako policajci koji izlaze i ulaze u stanicu danima ne primete mrtvog čoveka, iako po gradovima širom Poljske svake zime prolaze i specijalne zimske patrole koje traže beskućnike i ljude po koje bi mraz mogao da bude koban, otkrila je tek sada poljska televizija TVN24.

Svake zime u proseku, u Poljskoj od smrzavanja umre oko 190 osoba, mahom beskućnika, ali policija upozorava da su često žrtve mrazeva i stariji građani za koje mogu po snegu ili na klizavim trotoarima tragično da završe obična kupovina i izlazak u šetnju.

Od početka godine od smrzavanja su u Poljskoj preminule najmanje 43 osobe.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA