Medalje pripadnicima Vojske Srbije za učešće u misiji EU

Pripadnici Vojske Srbije anagažovani su i u vojnoj operaciji pomorskih snaga EU u Somaliji - Atalanta. Uz Liban, srpski mirovnjaci učestvuju i u mirovnim misijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Bliskom Istoku i na Kipru

  • 3

U internacionalnom kampu Misije Evropske unije za obuku u Somaliji pripadnicima sanitetskog tima Vojske Srbije uručene su medalje za učešće u toj misiji, saopšteno je danas iz Vojske Srbije.

Medalje su dobili vođa sanitetskog tima, potpukovnik Dragan Koruga, zastavnik Aleksandar Nikolić, stariji vodnik Srđan Vukajlović i vojni službenik Momčilo Terzić.

Ceremonija je organizovana ispred bolnice u Mogadišju, u kojoj je angažžovan srpski tim, a medalje je uručio komandant misije brigadni general Džerald Ahern.

Ahern se zahvalio pripadnicima Vojske Srbije na profesionalnom izvršavanju zadataka sanitetskog zbrinjavanja pripadnika misije, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.

Pripadnici Vojske Srbije anagažovani su i u vojnoj operaciji pomorskih snaga EU u Somaliji - Atalanta. Uz Liban, srpski mirovanjci učestvuju i u mirovnim misijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Bliskom Istoku i na Kipru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA