MATICA CRNOGORSKA: Srbija se meša u unutrašnje stvari Crne Gore!

Matica crnogorska navodi da su u poslednje vreme sve učestalije poruke političkih funkcionera iz Beograda upućene Srbima u Crnoj Gori, a mnoge od njih izrečene u Crnoj Gori, da jedino učešćem u vlasti mogu popraviti svoj status

  • 20

Nova vlast u Srbiji neprimereno se meša u unutrašnje stvari Crne Gore s krajnjim ciljem da utiče na promenu njene ustavno definisane državno-pravne strukture, ocenila je Matica crnogorska.

Promenom vlasti u Srbiji, kako se navodi, nije se promenio njen odnos prema Crnoj Gori i očigledno je da su u političkom opticaju vrednosni sistemi iz prošlosti.

Matica crnogorska navodi da su u poslednje vreme sve učestalije poruke političkih funkcionera iz Beograda upućene Srbima u Crnoj Gori, a mnoge od njih izrečene u Crnoj Gori, da jedino učešćem u vlasti mogu popraviti svoj status.

- Takva instrukcija polazi od tvrdnje da su pripadnici srpskog nacionalnog korpusa ugroženi i diskriminisani u društvenom i političkom životu Crne Gore, što dovodi do usvajanja onih metoda političke borbe koji za cilj imaju njeno vraćanje na put još jednog od srpskih entiteta - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    8. februar 2014 | 02:42

    Postovana matico crnogorska, i ostali veliki crnogorci, prvo nemojte da saljete svu vasu decu u Beograd, pa tek onda pricajte o mesanju.

  • SRBIN

    8. februar 2014 | 09:41

    Crnogorci vi ste privezak Vatikana.

  • Ma ne treba da učestvuju u vlasti...

    8. februar 2014 | 04:12

    Nego treba da gledaju kako pokondirene tikve u CG menjaju jezik, veru, svece, istoriju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA