Španska princeza optužena za utaju poreza ušla nasmejana u sud!

Advokati princeze Kristine su rekli da princeza nije kriva i da je odlučila da odustane od žalbe zato što bi ona samo "produžila proces i nepravednu situaciju u kojoj se našla zbog ovog sudskog postupka"

  • 0

Najmlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, princeza Kristina, stigla je danas u sudnicu, gde će svedočiti zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca, posle njene odluke da ne uloži žalbu na odluku suda da je pozove da svedoči.

Ona je izašla iz automobila smešeći se i ušla u sudnicu na ostrvu Majorka bez ikakvog komentara za televizijske ekipe koje su je čekale ispred suda, javlja AFP.

Sudija Hose Kastro iz Palma de Majorke prošlog meseca je zakazao njeno ispitivanje kao formalnog osumnjičenog za 8. februar.

- Odlučili smo da svedočimo zato što princeza smatra da mora to da uradi da bi razjasnila situaciju. Ona je apsolutno uverena u svoju nevinost i posle svedočenja će sve biti apsolutno jasno - izjavio je prošlog meseca njen advokat Mikel Roka.

Njeni advokati su rekli da princeza nije kriva i da je odlučila da odustane od žalbe zato što bi ona samo "produžila proces i nepravednu situaciju u kojoj se našla zbog ovog sudskog postupka".

Princeza Kristina (48) biće prvi srodnik kralja Španije koji se ikada pod optužbom pojavio pred sudom. Pozivanje princeze u sud povezano je sa poslovnim aferama njenog supruga Injakija Urdangarina koji se nalazi pod istragom za proneveru novca iz javnih fondova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA