Interpol uhapsio 25 hakera povezanih sa Anonimusima

U akciji "Skidanje maske" u 15 zemalja zaplenjeno 250 komada računarske opreme i mobilnih telefona

  • 0

Policija je uhapsila 25 hakera povezanih sa organizacijom Anonimous , za koje se sumnja da su povezani sa napadima na veb stranice u Španiji i Latinskoj Americi. Osumnjičeni su stari od 17 do 40 godina. Ipak, policija nije dala jasne dokaze da je ova hakerska skupina zaista povezana sa Anonimousima.

U akciji "Skidanje maske" je zaplenjeno 250 komada računarske opreme i mobilnih telefona, a racija je provedena na 40 lokacija u 15 zemalja.

- Operacija je pokrenuta nakon serije koordiniranih sajber napada koji potiču iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španije - javljeno je iz Interpola.

Španska policija ranije je objavila da je u ovoj akciji uhapsila četvoro hakera koji su navodno povezani sa Anonimousima.

Među uhapšenom četvorkom se nalazi i koordinator napada u Španiji i Latinskoj Americi, a identifikovan je samo pod nadimcima "Tander" i "Pakotron". Četvorka je osumnjičena za napade na veb stranice, ali i za objavu podataka o policajcima zaduženim za čuvanje kraljevske palate i premijera.

Za jednog od uhapšenih je plaćena kaucija, jedan je maloletan pa je pušten uz nadzor roditelja, a dvojica su ostala u pritvoru.

(M. S./agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA