Rus u crkvi ubio monahinju i vernika, ranio šestoro

Napadač (25) je uhapšen, a istražni komitet je saopštio da će pokušati da utvrdi psihičko stanje mladića. Svi ranjeni pogođeni su u noge i njihovi životi nisu u opasnosti

  • 4

Najmanje dve osobe su danas ubijene, a šest ranjeno kada je naoružani muškarac otvorio vatru na vernike u glavnoj pravoslavnoj crkvi na ruskom dalekoistočnom ostrvu Sahalin, saopštila je policija.

U napadu su ubijeni monahinja i vernik, a prema navodima Interfaksa napadač je uhapšen.

Napad se dogodio dok su ruske bezbednosne snage u pripravnosti zbog strahovanja od eventualnih napada tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, udaljenog više hiljada kilometara zapadno od ostrva.

Prema prvim informacijama, napad nema veze sa Igrama.

Napadač, koji ima oko 25 godina, radio je kao čuvar za jednu privatnu firmu koja se bavi obezbeđenjem. Motiv napada nije utvrđen.

Većina ranjenih vernika je pogođena u noge i njihovi životi nisu u opasnosti, javila je agencija RIA, pozivajući se na crkvene zvaničnike.

Kasnije tokom dana u crkvi će biti održana molitva za žrtve napada, koji se odigrao šest dana nakon što je u Moskvi tinejdžer ubio nastavnika i policajca, a učenike držao kao taoce.

Istražni komitet je saopštio da će psihijatri razgovarati sa osumnjičenim i pokušati da utvrde njegovo psihičko stanje.

Glas Rusije je preneo da se incident dogodio u hramu Hristovog vaskrsenja oko 14 časova po lokalnom vremenu i da je na mesto pucnjave došla grupa istražitelja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljanа.

    9. februar 2014 | 13:12

    Да ли је даца.ехпрес очевидац догађаја који спомиње?

  • daca . expres

    9. februar 2014 | 10:28

    pa u rusiji nista nije cudo , u sochi dok su gradili stadion za olimpijske igre bacali ljude u temelj oni koji poginu , oni ix bace u temelj i sto je najlepse to su bili bacani srbi a vi ix i dalje smatrajte za bracu rusi jbli vas rusi

  • Ljuti Četnik

    9. februar 2014 | 10:04

    Šta je sa ovim svetom? Dokle više? Sve je više i više ovakvih situacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA