U blokadi 73 škole u Srbiji!

Dugovi iznose 120, 6 miliona dinara i nastaju uglavnom zbog neizmirivanja obaveza lokalnih samouprava prema školama

  • 3

Prema podacima Narodne banke, u Srbiji su trenutno u blokadi 73 osnovne i srednje škole, sa dugom od 120, 6 miliona dinara, bez kamate.

Računi ustanova su blokirani zbog neisplaćivanja jubilarnih nagrada, investicija, materijalnih troškova, prevoza učenika i zaposlenih i neizmirenog grejanja, struje, vode, čišćenja...

Dugovi nastaju uglavnom zbog neizmirivanja obaveza lokalnih samouprava prema školama, pa je tako na području Niša najviše blokiranih škola (17), Novog Pazara (13), Smederevske Palanke (13), Kragujevca (7), Leskovca (5), Beograda (3), Gnjilana (2), Novog Sada, Vranja, Zubinog Potoka, Sečnja....

Najveće zaduženje ima Grafička škola, skoro 29,5 miliona dinara i prema podacima NBS blokada je ušla u šestu godinu, što je rekord.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    9. februar 2014 | 18:48

    Jedna od blokiranih škola u Nišu je i "Sreten Mladenović Mika" koja je u blokadi već duži period jer je pre više od godinu dana morala da plati kaznu na osnovu pravosnažne presude kojom je ova škola kažnjena sa 550.000 dinara zbog svesnih propusta odgovornih u ovoj školi i prikrivanja nasilja istih u školi nad učenikom Aleksom Jankovićem,koji je zbog toga izvršio samoubistvo .Ti odgovorni i dalje rade u istoj školi i ni jednog trenutka nisu snosili konsekvence bar zbog kazne od 550.000 dinara koju im je društvo platilo i blokadu škole ! Partijska pripadnost i političke veze sa vrhom školske uprave Niša je bila presudna da se čitava ova stvar i nakon presude i kazne,zataška !

  • Crvena Zvezda

    9. februar 2014 | 18:17

    Što nisu i moju školu.? Hahahahaahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA