Švajcarci na referendumu rekli NE imigraciji!

Oni su sa 50,3 odsto glasova podržali takozvanu inicijativu "Zaustavite masovnu imigraciju"

  • 26

Švajcarci su danas podržali na referendumu uvođenje ograničenja za imigrante, javila je državna televizija. Za uvođenje ograničenja izjasnilo se 50,3 odsto glasača, preneo je Rojters.

Oni su podržali takozvanu inicijativu "Zaustavite masovnu imigraciju", navode agencije.

Švajcarska nije članica Evropske unije, ali je okružena zemaljama koje su članice Unije i pretežno održava trgovinske odnose sa tim 28-članim blokom.

Od 2007. godine 500.000 državljana država članica EU uživa ista prava kao švajcarski državljani na tržištu rada u zemlji sa osam miliona stanovnika, što je deo sporazuma potpisanog između Berna i Brisela 1999. godine, posle petogodišnjih pregovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    9. februar 2014 | 19:21

    A ti si dalibore svajcarac tvoji su sigurno vekovima hodali po svajcarskim planinama ili su dosli sa neke planinske zabiti iz srbije pa si ti sad veliki svajcarski patriota

  • slavko

    9. februar 2014 | 21:18

    Ja podrzavam ovaj referendum a vi lupajte kolko hocete! Jel mi mozda treba neki poljak ili bugarin rumun doci za male pare da uzima poso! Sve bi ja takve protero odavde! Do pre par godina nisi ni morao da dajes ponudu za poso jednostavno dobijes poso znase tvoja terifa po satu, a sad se juris sa offertama pa plus dajes procenta zato sto se nadje neki usrani stranac da ti radi ispod terife!!!

  • dalibor

    9. februar 2014 | 21:39

    sad cu da vam objasnim par stvari tako da razumete situaciju ovde u Svicu. Imamo veliki problem pogotovo mi koji zivimo pored granica zato sto prosecna plata u Italiji je 600-700 evra a u scajcarskoj minimalac da bi normalno ziveo je 3500 franaka, minimalac. Tako da pogotovo mi iz Ticina koj se granicimo sa italijom imamo taj problem. u Ticino ima 190'000 radnih mesta, od tih 60'000 pokriveni su od italijana sto doju-rade-i vrate se u Italiji. Tako da imamo ogroman problem nemozemo vise posla da nadjemo nece niko da nas primi. A za oni koj komentarisu ironicno kako smo mi svajcarci pa ja vise doprinosim Srbiji zahvaljujuci svici. Pa godisne potrosim po 15'000 franaka u srbiji. Da radim u Srbiji nebi nikad imao taj novac, tako da Srbija ima samo dobitak od mene/nas. tako da braco srbi razmislite malo pre nego sto komentarisete. A i mi (srbija) kao svajcarska smo protiv EU ili bi trebalo da budemo! Poz! Ovo je veliki udar danas kapitalistima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA