OPREZ: Ako nasednete na ovaj SMS, onda ste kompletan idiot! (FOTO)

Sadržaj prevarantske SMS poruke je uvek uglavnom isti, a menja se ime i broj telefona na koji treba uplatiti novac. Svima je zajedničko to što su poslati sa 061 mreže

  • 17

Već nekoliko meseci ljudima u Srbiji stižu skoro identične SMS poruke u kojima se traži da odmah odu do Pošte i uplate 1.500 dinara putem Postneta.

Sadržaj poruke je uvek uglavnom isti, a menja se ime i broj telefona na koji treba uplatiti novac. Svima je zajedničko to što su poslati sa 061 mreže.

Iako verujemo da nema puno onih koji bi naseli na ovakvu vrstu prevaru ipak upozoravamo da budete oprezni i najbolje bi bilo da uopšte ne odgovarate ili prijavite policiji ukoliko nastave da vam šalju ovakve poruke.

Da su ovakvi vidovi prevare česti, svedoče i iskustva naših zabrinutih čitalaca koji su nam poslali print skrinove poruka koje su dobili.

Stigla mi je danas poruka u kojoj mi traže da pošaljem novac Post netom, spominje se neki dug za taksi, apoteku...Mislio sam da je neka šala u pitanju, ali kad sam se raspitao, prijatelji su mi rekli da su i njima stizale ovakve poruke - kaže N. A. za Telegraf.

Skoro identična poruka stigla je i S. J. iz Beograda koja je mislila da se radi o šali, ali je i ona čula da su drugi ljudi dobijali slične poruke.

- Mislila sam da je neko pogrešio broj kada sam dobila ovu poruku, a onda mi je posle nekog vremena stigla gotova ista poruka, samo sa drugog broja - kaže S. J. za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    10. februar 2014 | 17:40

    Ako je toliko mutav neka posalje i meni

  • Japi!

    10. februar 2014 | 17:42

    poslao sam ja njemu da on meni prvo uplati...

  • Ja

    10. februar 2014 | 19:16

    Haha, pazi ovu Tijanu... SRECA pa je detektivka primetila... ali inace bi uplatila :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA