Glad na tri jezika naterala Sarajlije na ulice! (FOTO)

Nezaposlenost od 44 odsto i situacija u kojoj svaki peti stanovnik živi ispod granice siromaštva naterala je Sarajlije i njihove sunarodnike da izađu na ulice. Svoju socijanu bedu i siromaštvo iskazali su transparentima, na kojima iskazuju svoje nezadovoljstvo

  • 13

Protesti građana, nezadovljnih životnim standardom i ponašanjem političkih elita, u gradovima Federacije BiH nastavljeni su i danas, a u prvi plan su izbili transparenti koji sve više dobijaju prostor u domaćim i stranim medijima.

Političari i funkcioneri tvrde da iza nemira i protesta stoje opozicije i nevladine oraganizacije, dok građani insistiraju da je u pitanju socijalni bunt protiv siromaštva i korupcijske vlasti.

Svoje stavove i razloge za izlazak na ulice izrazili su na transparentima, koji "krase" ulice gradova Federacije.

- Mi od penzija ne možemo da živimo. U ovoj zemlji svi bi trebalo da živimo normalno, a ne da neko živi od 3 marke dok drugi imaju sve. Naša deca nemaju užinu. Ovo je socijalni bunt! Iza mene ne stoji nijedan političar nego prazan stomak – rekla je ogorčena demonstrantkinja Mubera Čampara uzvikujući da traži ostavku svih na vlasti koji su doveli narod u ovakvo stanje.

Nove proteste u Sarajevu najavila je neformalna grupa koja ih je organizovala i u nedelju, a njihov osnovni zahtev trenutno je ostavka vlade Federacije BiH.

Protesti su posredstvom društvenih mreža najavljeni i u Mostaru, međutim tamošnja policija upozorila je da to neće dopustiti jer nisu najavljeni. Demonstracije se očekuju u Livnu, Bugojnu i Bijeljini.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA