PROTEST: Otac ubijene manekenke pocepao državljanstvo!

Tokom protesta ispred novosadske Palate pravde Edmund Červenko, otac ubijene Vladislave, pred vratima suda iscepao je svoje i državljanstvo svog sina zbog odluke Apelacionog suda da Darijanu Musiću ukine presudu

  • 32

Ispred novosadske Palate pravde danas je održan protest zbog odluke Apelacionog suda da Darijanu Musiću, koji je bio optužen za ubistvo novosadske manekenke Vladislave Červenko, ukine presudu od 35 godina zatvora i postupak vrati na početak. Protestu su se pridružili i članovi porodica čiji su članovi ubijeni u različitim zločinima, kao i roditelji nastradalih u požaru u diskoteci "Kontrast".

Tokom protesta Edmund Červenko, otac ubijene Vladislave, pred vratima suda iscepao je svoje državljanstvo, kao i državljanstvo sina Aleksandra. On je rekao novinarima da sve ubice treba da budu primereno kažnjene, i zapitao se zbog čega je ranije smenjen bivši predsednik Apelacionog suda Slobodan Nadrljanski.

- Oni znaju da osude čoveka koji ukrade bicikl na dve i po godine, a ubica deteta dobije četiri i po godine, gde je tu pravda? Musić od svoje majke traži da mu u zatvor donosi ''snikers'' čokoladice, a šta ću ja na groblje da ponesem mom detetu - kroz suze se zapitao otac ubijene manekenke.

Protestu se pridružila i majka pokojnog Igora Pavlova, koji je ubijen 2009. godine, a čijem ubici je smanjena kazna na samo četiri i po godine zatvora.

- Monstrum mi je ubio dete, razlupao mu je glavu ciglom, a nakon prvobitne presude i ponavljanja suđenja njemu je kazna smanjena zato što su tu ciglu sakrili i utvrdili da ga je ubio pesnicama - rekla je majka pokojnog Pavlova pokazujući novinarima fotografije ubijenog sina i pitajući da li je moguće takve povrede naneti golim rukama.

Među onima koji su izrazili svoj protest bio je i Bojan Cimbal, čija je sestra prošle godine ubijena u svom stanu u Bulevaru cara Lazara, a posle toga spaljena. Sudski proces za ovo ubistvo počinje tek 10. marta, a on je pokrenuo peticiju kako bi se ubica teretio za ubistvu na posebno svirep način i izazivanje opšte opasnosti, jer ju je zapalio u zgradi. Kako je dodao, on razume porodicu Červenko koja je jučerašnjom odlukom Apelacionog suda "po drugi put ubijena".

- Prvi put ih je ubio Musić, a drugi put ih ubija sud - rekao je Cimbal.

Na protestu je bio i Branko Miladinović, otac jedne od šest žrtava požara u diskoteci "Kotrast". On je rekao da su se porodice nastradalih u toj diskoteci, porodica Červenko, i porodica Cimbal dogovorile da ubuduće zajednički nastupaju, kao i da im je malo nade "ulila jučerašnja izjava ministra pravde Nikole Selakovića da će uzeti pod nadzor slučajeve Musić, Konstrast i Kertes".

Svi učesnici protesta su izrazili ogorčenje, zbog "nerada suda", a svoje negodovanje su izrazili i parolama: "Ubice traže slobodu, a naša deca ne mogu da počivaju u miru", "Sve ubice treba da budu kažnjene", "Ubiću je, spaliću je, može mi se Srbija je", "Vrekić i Musić su zveri sklonite zveri sa ulice", "Ko izdaje Srbiju, izdaje živote svoje dece"...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pffff

    11. februar 2014 | 12:19

    Da se ovo desilo u Crnu Goru,otac djevojke bi prvo ubio ubicu cim bi imao priliku,pa onda i sudiju apelacionog suda!

  • Урош

    11. februar 2014 | 12:11

    Сачекај да изађе, па га лепо одведи негде где ћете бити сами и мучи п***у.

  • Sakis

    11. februar 2014 | 12:26

    Tuzno, jadno i zalosno! Sve pedofile i ljude koji su u stanju ovo uraditi bi strpao u gasnu komoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA