DSS predstavio ekonomski program

Na tri stotine strana u knjizi "Program razvoja Srbije" predstavljeni su pripriteti, ciljevi i mere ekonomskog oporavka u periodu od 2014. do 2019. godine

  • 2

Demokratska stranka Srbije objavila je "Program razvoja Srbije 2014 / 2019. godine". Program je napisan vođen idejom "ekonomije političke neutralnosti".

Na tri stotine strana predstavljeni su pripriteti, ciljevi i mere ekonomskog oporavka u periodu od 2014. do 2019. godine. Kroz trideset i četiri poglavlja obrađene su sledeće celine: Javne finansije, Radna mesta kao prioritet, Nova industralizacijasrpske privrede, zatim Poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda.

Velika pažnja u ovom programu posvećena je i celini pod nazivom "Energetika, rudarstvo i geološka istraživanja", a kroz nekoliko poglavlja obrađuje se i tema investicija.

U skladu sa stranačkim programom DSS-a velika pažnja u ovom zborniku posvećena je i političkoj neutralnosti Srbije i odnosu prema Evropskoj uniji. Regionalni razvoj proučava se kroz pet poglavlja.

Tvorci ovog zbornika nisu zaboravili ni da se osvrnu na razvoj saobraćaja i telekomunikacija, kao ni na ekonomski oporavak namenske industrije.

Posebno je obrađena i tema "Zaštita životne sredine i ekonomija".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igorb

    11. februar 2014 | 14:47

    Ovi iz DSS-a se probude samo pred izbore u toku izborne kampanje.A kada se taj "mukotrpan" posao zavrsi onda opet na lalanje i zasluzen odmor.Kakva je to crna opozicija koja se od poslednjeg mitinga kada je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. nije ljudski oglasilo ni saopstenjem za javnost.Kostunica prespava ovih nekoliko godina a navodno se busa u pariotske grudi. Jedina opozicija u Srbiji danas su DVERI.

  • dejo

    13. februar 2014 | 12:55

    DSS je najozbiljnija stranka, prvi put glasam za njih a vidim i mnogi iz mog okruzenja. kad smene kostunicu bice jos bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA