Bivša ministarka pronađena mrtva u garaži!

Holandska policija ne isključuje prirodni uzrok smrti, nesreću ili nasilnu smrt Els Borst, mada nema razloga da sumnja da je u pitanju ubistvo. Dok je bila ministarka zdravlja dozvoljena je eutanazija kada bolesna osoba to traži

  • 0

Bivša holandska ministarka zdravlja Els Borst (81), tokom čijeg mandata je donet zakon o eutanaziji u Holandiji 2002. godine, pronađena je mrtva u svom domu, saopštili su danas njena partija i holandska policija.

Njeno beživotno telo otkrio je prijatelj sinoć u garaži njene kuće u holandskom centralnom selu Bilthoven, pošto je poslednji put viđena u subotu u prostorijama političke partije D66.

Portparol policije Tomas Aling rekao je za državnu televiziju NOS da policija ne isključuje prirodni uzrok smrti, nesreću ili nasilnu smrt, mada nema razloga da sumnja da je u pitanju ubistvo, prenela je agencija AP.

Dok je Borst bila holandska ministarka zdravlja od 1994. - 2002. godine, u Holandiji je dozvoljena eutanazija kada bolesna osoba to traži pošto trpi nepodnošljivu patnju i bez šanse je za oporavak, a dva se lekara s tim slože. Borst je, takođe, izradila zakon kojim se dozvoljava korišćenje tkiva abortiranog fetusa u svrhe medicinskih istraživanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA