Dodik prihvata prevremene izbore

Predsednik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao predsednika RS Milorada Dodika i vlasti RS na ostavke i da tako omoguće održavanje prevremnih izbora kako bi se predupredilo izbijanje nereda

  • 8

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata spreman da prihvati da se u RS održe prevremeni izbori.

Dodik je rekao da SNSD ne podržava predlog Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) za izmenu Izbornog zakona, koji donosi centralizaciju jer predlaže da odluku o izborima na bilo kojem nivou donosi Parlamentarna skupština BiH.

- To je nova podvala SDP, i zato to ne može da bude prihvaćeno - rekao je Dodik posle sednice Izvršnog odbora SNSD.

Predsednik RS je naglasio da pravo odlučivanja o prevremenim izborima u entitetu pripada entitetskom parlamentu, a ne Parlamentarnoj skupštini BiH.

- To znači da bismo u ovoj situaciji mogli da održimo izbore u maju i da ih ponovo sprovedemo u oktobru - kazao je on.

Izvršni odbor SNSD je danas zaključio da je Bosna i Hercegovina u izrazitoj krizi koja se generiše u Federaciji BiH.

Predsednik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao predsednika RS Milorada Dodika i vlasti RS na ostavke i da tako omoguće održavanje prevremnih izbora kako bi se predupredilo izbijanje nereda i u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kocka

    11. februar 2014 | 19:13

    RS.odvajati polako od bosne .

  • BC

    11. februar 2014 | 19:14

    Posteno i od Bosica i od Dodika ako stvarno prihvati prijevremene izbore.

  • NL

    11. februar 2014 | 21:22

    @ Elvis, a sta to znaci nije ovo 92 mozda nam pretis ti i tvoji Bosnjaci , Muslimani , Bosanci nezelim da vas uvredim, ali stvarno vise neznam kako se zovete, posto cesto menjate naziv, jedanputa ste Muslimani, drugi puta Bosanci, a eto sada ste Bosnjaci. Pa eto sada razmisli i ti koliko je tvoja nacija stara. A kada kazem nama pretis, to mislim na Srbe i Hrvate. Sta mislis kada se Krst i Kriz ujedini, pa protiv vas. Svi mi znamo sta ste Vi planirali i pre 92 . Vi ste hteli samo jednu Muslimansku BiH, zato je i doslo do rata. Samo ti klanjaj i dalje u tvojoj Dzamiji, pa cec jedan dan " mozda " i ti svatiti sta je realnost i da li se od Dzamije i Hodza moze ziveti. Jedno hocu samo da ti kazem, mani se mrznje, politike i rata. Rat nije nikome dobro doneo. I jos nesto, to sto kaze @ Kocka da se RS odvoji, pa on je upravu, Vi mrzite toliko Srbe , kao i Hrvate, pa nije BiH samo vasa. I zato treba da se podeli u 3 dela. Vi samo kukate i zivite od sadake kako Vi kazete. Vama je svako drugi kriv, samo Vi niste krivi. Vama su krivi Srbi, Hrvati i ostali, a Vi ste tako svi zlatni sinovi sa zlatnim kasikama i zlatnim ljiljanima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA