NEČAS(NI): Bivši premijer Češke optužen za podmićivanje

Petr Nečas je optužen da je trojici poslanika dao unosne poslove, a oni su zauzvrat podneli ostavke kako bi bili izglasani poreski zakoni sa kojima se nisu slagali

  • 1

Bivši premijer Češke Petr Nečas optužen je za podmićivanje, u aferi zbog koje je prošle godine pala njegova vlada desnog centra, rekao je njegov advokat, a preneli lokalni mediji.

Ukoliko bude bio osuđen, Nečasu je zaprećena kazna od šest godina zatvora, piše list "Pravo".

Njegov advokat Jozef Lžičarž saopštio je večeras da je protiv Nečasa započet krivični postupak i dodao da za sada ne zna detalje, preneo je AFP.

Prema listu "Pravo", Nečas je optužen da je trojici poslanika iz svoje Građanske demokratske stranke dao unosne poslove u novembru 2012. godine.

Oni su zauzvrat podneli ostavke na poslanički mandat kako bi prošli važni poreski zakoni sa kojima se nisu slagali.

Tužilaštvo navodi da su se trojica bivših poslanika složila da se povuku iz parlamenta u zamenu za unosna mesta u državnim kompanijama koje im je obećao Nečas, prenela je agencija AP.

Nečas je 17. juna podneo ostavku na mesto premijera i šefa Građanske demokratske stranke posle višednevnih političkih turbulencija zbog korupcijskog skandala i zloupotrebe položaja u koji je bila umešana šefica njegovog kabineta Jana Nadova s kojom je bio u vanbračnoj aferi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    12. februar 2014 | 09:37

    Gledajte da to ne krene i kod nas istrage o lopovkucima vlasti i politicara,jer necemo imati mesta u zatvorima za sve njih?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA