Presuda ubici manekenke oborena zbog opisa svirep?!

- Ukidanje osuđujuće presude Darijanu Musiću ne znači da je postupak okončan i da će biti doneta oslobađajuća presuda - navode u Apelacionom sudu

  • 18

Novo pripremno ročište Darijanu Musiću (25) zbog ubistva devojke Vladislave Červenko (25) zakazano je za 11. mart u Višem sudu u Novom Sadu. Žalbeno veće Apelacionog suda produžilo mu je pritvor za 60 dana, do 24. februara. 

Apelacioni sud je ukinuo presudu Darijanu Musiću zbog "bitnih povreda krivičnog postupka" i jer je sudija u obrazloženju naveo da je zločin počinjen "na svirep način", čime se "različito u odnosu na Krivični zakonik kvalifikuje teško ubistvo".

- Ukidanje osuđujuće presude Musiću ne znači da je postupak okončan i da će biti doneta oslobađajuća presuda. To samo znači da će biti ponovljeno suđenje kako bi se otklonile nepravilnosti proceduralne prirode - kaže za "Blic" portparolka Apelacionog suda Sofija Čolić.

Podsetimo, Musić je u julu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio žalbe branilaca, pa će suđenje biti ponovljeno pred Višim sudom.

Ispred novosadske Palate pravde juče je održan protest zbog odluke Apelacionog suda, tokom kojeg je otac ubijene manekenke, Edmund, pocepao srpsko državljanstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    12. februar 2014 | 09:38

    Pa i na fotki se vidi da je teski psihopata i iskompleksirani idiot...

  • Fica

    12. februar 2014 | 09:49

    Polomio joj rebra, pocepao jetru dok je bila ziva, ispisao svoje ime po njenom telu... Ako ovo nije svirepo ubistvo, pitam nas sud sta oni podrazumevaju pod tim terminom!!! Za njega i smrtna kazna je malo!

  • opanak

    12. februar 2014 | 09:16

    ja bih tu devojku da je ziva pitao sta je trazila sa takvim momkom i sta su je roditelji naucili u zivotu kada je stigla da stavi silikone i nadje balavca da je maltretira?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA