KIM: Potvrđena kazna Srbinu zbog ratnog zločina

Zoran Kolić je osuđen na 14 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u lipljanskom zatvoru 1999. godine

  • 0

Mešovito veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je prvostepenu presudu tadašnjeg Okružnog suda kojom je Zoran Kolić osuđen na 14 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u lipljanskom zatvoru 1999. godine i zbog nelegalnog posedovanja oružja, prenosi Glas Amerike.

Kolić, koji se skoro tri godine nalazi u zatvoru, odluku Apelacionog suda čekao je od septembra prošle godine.

- Uprkos tome što je Apelacioni sud delimično usvojio žalbu branioca Zorana Kolića i dve tačke optužnice koje se odnose na ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom preinačio u jednu tačku, krivična odgovornost i krivično delo ostaju dokazani, tako da zatvorska kazna u trajanju od 14 godina ostaje nepromenjena. Osuđeni Kolić nema pravo žalbe na ovu zatvorsku kaznu od 14 godina - rekla je za Glas Amerike portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Iako u Euleksu kažu da Kolić nema pravo žalbe, njegov advokat Živojin Jokanović kaže da ce uložiti žalbu Vrhovnom sudu Kosova, a u slucaju da i to ne uspe, obratiće se Ustavnom sudu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA