Meksikanac priznao da je ubio 800 ljudi!

Hesus Čaves Kastiljo trenutno svedoči protiv bišeg šefa bande kojoj je pripadao, a koji je na dnevnom nivou od svojih članova naručivao po nekoliko likvidacija

  • 2

Meksikanac Hesus Čaves Kastiljo, kome se trenutno sudi u SAD, priznao da je ubio najmanje 800 ljudi, objavili su latinoamerički mediji.

Čaves Kastiljo je bio uhapšen u meksičkom gradu Sjudad Huares 2010. godine a zatim izručen SAD-u. Tokom suđenja je izjavio da je bio član bande Bario Azteka i da mu je šef bande svakodnevno određivao koliko ljudi treba da ubije. Ubistva su imala za cilj zastrašivanje policije i stanovništva, objavio je kanal Foks njuz.

Ovaj meksički bandit je okrivljen i za ubistvo nekoliko radnika konzulata SAD-a i članova njihovih porodica u martu 2010. godine u pograničnom gradu Sjudad Huares, u meksičkoj državi Čihuahua.

Kastiljo sad svedoči protiv svog bivšeg šefa, vođe bande Arturo Galjegosa, koji mu je navodno i naredio ubistvo američkih građana.

Pogranična država Čihuahua je poznata kao glavni kanal za prebacivanje droge iz Meksika u SAD. Na njenoj teritoriji dejstvuje nekoliko kriminalnih grupa koje vode borbu za prevlast.

Prema istraživanjima, Sjudad Huares je 2010 godine bio proglašen za grad sa najvećim brojem zločina na svetu - za godinu dana u njemu je ubijena 3,1 hiljada ljudi, ali su vlasti posle toga uspele da ozbiljno smanje broj zločina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA