Miškoviću produžena zabrana napuštanja Srbije

Okrivljenom je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije, a produžena je i mera privremenog oduzimanja pasoša, saopštio je Apelacioni sud

  • 5

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo je rešenje Višeg suda u Beogradu, kojim je okrivljenom Miroslavu Miškoviću produžena zabrana napuštanja boravišta za još tri meseca, jer postoji opravdana bojazan da bi mogao napustiti teritoriju Srbije.

Kako je saopštio Apelacioni sud, okrivljenom je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije, a produžena je i mera privremenog oduzimanja putne isprave.

Prilikom odlučivanja, Apelacioni sud je imao u vidu da, prema podacima u spisima predmeta, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Mišković kao vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih na teritoriji Srbije, Kipra, Holandskih Antila i Devičanskih ostrva izgradio brojne lične i poslovne kontakte kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kao i da poseduje znatna finansijska sredstva.

Cenjena je težina krivičnih dela za koje je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio, visina zakonom propisanih kazni, a sve ove okolnosti u svojoj međusobnoj povezanosti, kako to pravilno nalazi i prvostepeni sud, opravdavaju bojazan da bi okrivljeni u slučaju boravka na slobodi mogao napustiti teritoriju Srbije.

Postoji opasnost od skrivanja i bekstva okrivljenog, zbog čega je produženje mere zabrane napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje putne isprave, kao mere obezbeđenja prisustva okrivljenog opravdano, imajući u vidu obavezu suda da obezbedi efikasno vođenje krivičnog postupka i otkloni mogućnost da se tok postupka ometa na bilo koji način, navedeno je saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA