Preminuo nutricionista Ljubomir Pfaf

Čuveni srpski nutricionista umro je danas posle podne od posledica infarkta. Bavio se, između ostalog, ishranom kako zdravih tako i obolelih osoba, kao i bolestima nepravilne ishrane

  • 4

Najpoznatiji srpski nutricionista, profesor dr Ljubomir Pfaf, preminuo je danas u 79. godini u svom domu u Beogradu.

Čuveni nutricionista preminuo je danas posle podne od posledica infarkta, piše Blic. Rođen je u Beogradu 14. septembra 1935. godine. Diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Bio je specijalista higijene - lekar specijalista nutriciolog.

Radio je kao rukovodilac Tehničko ekonomskog servisa medicinskog fakulteta u Beogradu, šef odseka za dijetetiku pri odeljenju za ishranu, šef odeljenja za higijenu i zaštitu životne sredine ZZZS, zamenik direktora Zavoda za zaštitu zdravlja Srbije, kao i na mestu načelnika službe ishrane KBC Zemun.

Koautor je u mnogim naučno istraživačkim projektima i udžbenicima. Bavio se, između ostalog, bolestima nepravilne ishrane, kao i ishranom zdravih i obolelih osoba. Bio je član timova koji su radili na izradi zakonskih propisa i normativa za ishranu dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    13. februar 2014 | 17:53

    I koja je poruka ljudima koji ne jedu samo zdravu hranu, kada nesretnik koji je nutricionista i pobornik zdrave hrane umre od infarkta?

  • Ivan Obradovic

    13. februar 2014 | 19:32

    Ovo je jedan od najvecih strucnjaka u medicini i jedan od najboljih ljudi koje sam ikada poznavao. Ovako human i divan covek ce nam svima mnogo nedostajati. Ivan Obradovic

  • Nada

    13. februar 2014 | 18:35

    Tako je Neso, od nutricionista i pobornika zdrave hrane nikako ne mozemo da ocekujemo da ce umreti jednog dana, pogotovu ne tako mladi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA