I račune za vodu nam pišu napamet

- U lokalu našeg udruženja vodomer je ukraden pre dve godine, a novi nismo dobili, ali nam svejedno redovno stižu računi na kojima piše kada je vodomer očitan- izjavio je predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača

  • 4

Udruženja za zaštitu potrošača i građani ovih dana pojačano iznose tvrdnje da niko ne zna da li iznosi na našim računima za korišćenu vodu odgovaraju stvarnoj potrošnji. Platišama se naplaćuju svi gubici dotrajalih instalacija i ilegalnih priključaka vodovoda, pa porodicama stižu mesečni računi i od nekoliko hiljada dinara.

- Živim sa suprugom i malim detetom u dvosobnom stanu u Pančevu, a vodu plaćam oko 3.000 dinara, koliko drugi ljudi ne plaćaju ni struju. I da stvar bude gora, svakog meseca račun mi je za oko 300 dinara veći - kaže Aleksandar M. iz Pančeva.

Samovolju vodovoda osetio je i predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović, prenosi Blic.

- U lokalu našeg udruženja vodomer je ukraden pre dve godine, a novi nismo dobili, ali nam svejedno redovno stižu računi na kojima uredno piše kada je vodomer očitan i ime onoga ko ga je očitao - kaže Papović.

Direktor JKP „Naisus“ iz Niša Dejan Andrejević ukazao je krajem godine da postoji veliki broj vodomera koji nisu očitavani 10 godina, iz različitih razloga. Nekada radnik ne može da očita vodu jer su kapije zaključane ili je na šahti parkiran automobil i slično.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MINI CENTRALA

    13. februar 2014 | 23:01

    Da su računi visoki pokazuju podaci na osnovu kojih se plaća ukupan račun za vodu. U račun za vodu ulazi i račun za kanalizaciju (bar kod nas u Pančevu)a i neke takse za vodu i kanalizaviju (ukupno četiri stavke). Ono što mene zanima je koliko je REALNO da jedan član porođice potroši 6,5 kubnih metara vode (6.500 litara)vode mesečno,što ako se pomnoži sa četiri člana moje porodice iznosi 26.000 litara vode ili približno 1.000 litara dnevno ! Kao da imam mini centralu !!! IMA LI TO VEZE SA REALNOŠĆU ?

  • joE

    13. februar 2014 | 21:22

    Zasto je cutao dve godine

  • Aleksandar

    14. februar 2014 | 02:08

    Ne pisu napamet, dobro je to proracunato, idu sistemom app, ako prodje prodje, a za sada im prolazi jer jednostavno nemas kome da se zalis, reklamacija pada u tu istu vodu u startu ... Cepaj po narodu pa dok moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA