BRAZIL: Peticiju za azil Snoudenu potpisalo 1,1 milion ljudi!

Potpise je uručila grupa od oko 30 aktivista organizacije, koji su nosile maske s likom Snoudena, brazilske predsednice Dilme Rusef i američkog predsednik Baraka Obame

  • 0

Aktivisti globalne građanske organizacije Avaaz predali su danas brazilskom ministarstvo inostranih poslova peticiju koju je potpisalo 1,1 milion ljudi i kojom se traži da Brazil odobri azil bivšem službeniku američke Nacionalne agencije za bezbednost Edvardu Snoudenu.

Koordinator organizacije Majkl Frejtas rekao je da bi "davanje azila Snoudenu bio značajan gest vladajuće (brazilske) strukture'', pošto su prikupljanje potpisa za peticiju organizovali preko interneta, koji obično koriste za dobijanje podrške za svoje političke inicijative.

Potpise je uručila grupa od oko 30 aktivista organizacije, koji su nosile maske s likom Snoudena, brazilske predsednice Dilme Rusef i američkog predsednik Baraka Obame.

Podsećamo da je prošle godine Snouden obelodanio da su SAD masovno prikupljala podatke iz telefonskih razgovora i mejlova u Brazilu - najveće zemlja Latinske Amerike i da je na meti prisluškivanja bila i komunikacija izmedju predsednice Rusef i njenih saradnika.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA