Otac žrtve pedofila u autobusu: Do 15 godina zatvora bez prava na pomilovanje

- Bila je kod psihijatra i dobila neke lekove da se smiri, a pije ih svakodnevno .Poremetila je san, popustila u školi, to što se desilo potreslo je i nju i celu našu porodicu - kaže otac maloletne K.S. (15) koju je pre deset dana napao pedofil

  • 7

Saša Stanojević, otac maloletne K.S. (15), koju je pre 10 dana u autobusu napao pedofil, obratio se okupljenima na protestu ispred zgrade Vlade  Srbije i zatražio da kazna za pedofile bude pet do 15 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Skup, na kom je nažalost učestvovslo dvadesetak građana, organizovao je Stanojević koji planira da kroz nekoliko dana preda peticiju sa potpisima podrške za pooštravanje "Marijinog zakona", prenosi Blic.

- Smatramo da zakon i kaznene mere za seksualno zlostavljanje na javnim mestima moraju biti oštrije. Zahtevamo da ne budu kao što su trenutno od šest meseci do tri godine zatvora, već od pet do 15 godina bez prava na pomilovanje, a kada dođe do smrtnog ishoda da ne bude kazna manja od 40 godina. Takođe tražimo da na relacijama gde su škole u vreme kada deca idu na časove i kada se vraćaju kući, prolazi po jedan policajac u civilu da na njih pazi, kako se nešto slično ne bi ponovilo drugom detetu - kaže Stanojević.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Njegova ćerka K.S. još uvek oseća posledice napada.

- Bila je kod psihijatra i dobila neke lekove da se smiri, a pije ih svakodnevno .Poremetila je san, popustila u školi, to što se desilo potreslo je i nju i celu našu porodicu. Upravo zbog sve češćeg nasilja nad decom u javnosti, očekivao sam da se danas okupi više ljudi, a zapravo su ovde samo naši prijatelji, niko sa strane, što je žalosno - rekao je Saša.

Okupljeni su putem megafona “optužili" građane da samo na fejsbuku “lajkuju” ili “dislajkuju” tragične i negativne vesti i događaje, ali kada nešto treba i da se učini u za pravdu, onda nema nikoga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakonik

    14. februar 2014 | 18:37

    U Makedoniji uveli hemijsku kastraciju (sto je po meni preblaga kazna), a nase kazne za takve stvari ne idu preko 3 god?! Podrzavam gospodina u zahtevima potpuno, da se ja pitam ni fizicka kastracija ne bi bila dovoljna.

  • Aleksa

    14. februar 2014 | 19:12

    Pa da..kad treba da se lakjuje slika na fb tu su svi, ali kad treba da se pokaze ovako nesto niko nema vremena. J nazalost nisam bio u mogucnosti zbog posla da dodjem, ai ne zivim u bg..ali potrudicu se da budem na sledecim okupljanjima. I podrzavam usvanje ovog zakona, mada mi se cini da je preblag.

  • Ivanjica

    14. februar 2014 | 21:39

    Ma šta od 5-15 godina! Minimum 30 godina robije u najgorim uslovima stoka manijačka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA