NOVI SAD ZAHTEVA: Srbijo, vrati smrtnu kaznu! (FOTO)

Građani Novog Sada okupili su se danas na Trgu slobode u znak protesta zbog "skandaloznih" sudskih presuda u ubistvima Marije Cimbal i Vladislave Červenko

  • 21

Nekoliko stotina Novosađana okupilo se danas na Trgu slobode u znak protesta zbog nasilja i pojedinih sudskih presuda.

Oni su nosili fotografije dve ubijene Novosađanke, kao i transparente sa porukama na račun pravosuđa, prenosi novosadski 021.

Demonstranti su nosili transparente "Srbijo, vrati smrtnu kaznu", "Ukinuti sud koji ukida presude ubicama", "Ne osećam se bezbedno u gradu u kojem živim" i "Neka Vladislava Červenko i Marija Cimbal budu poslednje žrtve ovog grada od strane sotona".

Grupa Novosađana pozvala je preko Fejsbuka sugrađane na protest zbog "skandaloznih" sudskih presuda. Kako su objasnili, protest je organizovan po uzoru na nedavni protest u Nišu kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, zbog ubistva jednog mladića.

- Građani Novog Sada pridružuju se građanima Niša u borbi za pravdu. Ne dozvolimo da ubice šetaju slobodno, ne dozvolimo da korumpirano sudstvo ponovo bude blagonaklono prema kriminalcima, a povrh svega ne dozvolimo da se ovakve stvari više ikada dese - naveli su organizatori.

Istovremeno, roditelji mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci "Kontrast" pozvali su sugrađane da se u utorak u 10 sati okupe na protestu ispred zgrade suda u Novom Sadu. "Pravda za žrtve 'Kontrasta' i svirepa ubistva" je geslo pod kojem će se održati protest u utorak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    15. februar 2014 | 18:22

    Smrtna kazna treba da se uvede! monstrumima,psihopatama,i ubicama ne treba dozvoliti da zive.

  • Čučuk Stanoje

    15. februar 2014 | 17:58

    Ove bi odma na vešala tu nema priče. Ali bi lopovima trebalo seći ruku. Lopovluk će nas uništiti.

  • Ex sns

    15. februar 2014 | 16:14

    Slazem se 100%. I to da bude raznovrsno.streljanjem,el.stolica i vesala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA