Sukobi demonstranata i policije u Zagrebu, privedeno 12 ljudi (FOTO)

Iako je dolazak na protest, koji je najavljen na Fejsbuku, najavilo 4.500 ljudi, pojavilo se tek njih oko 150. Policija je privela njih 12

  • 10

Tokom protesta koji je danas organizovan u Zagrebu, policija je privela 12 osoba, među kojima je i jedan demonstrant koji je priveden jer je napao policajca. Iako su organizatori najavili da će se okupiti oko 4.500 ljudi, bilo ih je tek oko 150.

Protest je počeo u podne, na Trgu bana Jelačića. Na početku je jedan od okupljenih, koji je rekao da nije organizator, recitovao pesmu "Nebo zvoni", a u izjavio medijima istakao je da su sve vlade sestrinske jer rade za korporacije, a protiv naroda. Dolazak na protest koji je najavljen na Fejsbuk stranici "Otpor sistemu", povrdilo je 4500 ljudi, a njegovi organizatori su u najavi poručili da je vreme da se izvrši udar na vlast.

- Moramo izboriti konačnu pobedu hrvatskoga naroda nad izdajicama i lopovima koji nam oduzimaju zadnji pedalj zemlje, zadnju kunu iz džepa - objavljeno je na Fejsbuk stranici "Otpor sistemu".

Okupljeni su pokušali da odu do Markovog trga kako bi došli pred zgradu vlade, ali ih je policija zaustavila kod Kamenitih vrata. Nakon što su protest nastavili šetnjom po centru grada, gde su bili i pred sedištem SDP-a, pokušali su još jednom da odu na Gornji grad iz Tomićeve ulice, ali ih je policija blokirala na Katarininom trgu.

Demonstranti su na putu prema Gornjem gradu uzviklivali: "Svi na ulice" i "Zovi samo zovi", dok su ispred SDP-a vikali "lopovi" i tražili smenu Slavka Linića. Od 12 privednih, jedna osoba kojoj je izmereno više od dva promila alkohola u krvi, pokušala je i da napadne jednog policajca.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojin

    15. februar 2014 | 18:39

    Ali oni su u EU!? Kako to!? Zar im nije bolje, brze reforme ovo ono!?

  • Gidra

    15. februar 2014 | 18:25

    Bosna je bila najbrža i najsložnija. Sad Hrvatska da se sabere. Mi ćemo poslednji. Kao i uvek.

  • BALKANSKI SPIJUN

    15. februar 2014 | 18:33

    Ne mogu se oni okupiti bez Himlera i Musolinija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA