Zlatni medved za kineski film "Crni ugalj, tanak led" (VIDEO)

Glumac pobedničkog filma proglašen je i za najboljeg glumca festivala, dok je nagrada za najbolju kameru, takođe, otišla je u ruke kineskih umetnika

  • 0

Kineski film "Crni ugalj, tanak led", u režiji Jinan Diao, pobednik je ovogodišnjeg 64. Berlinala, međunarodnog berlinskog filmskog festivala. Film, koji je kriminalistička priča koja je zapravo, tmurna "slagalica" ljubavi, osvete i seksualne požude u jednom društvu bez morala, dobitnik je "Zlatnog medveda".

Kineski filmski stvaraoci su večeras u Berlinu pokupili brojne nagrade - četrdesetogodišnji glavni glumac u pobedničkom filmu, Fan Liao, proglašen je za najboljeg glumca festivala, a i nagrada za najbolju kameru, otišla je u ruke kineskih umetnika - Jian Zeng je dobio nagradu za fotografiju u drami "Tui Na" (Slepa masaža).

"Srebrnog medveda" kao najbolja glumica, dobila je 23-godišnja Japanka Haru Kuroki za ulogu služavke u filmu "Ćisai Oući" (Mala kuća), čiji je režiser Joji Jamada. "Srebrnog medveda", veliku nagradu žirija dobio je američki film "Grand Budapest hotel", dok je "Srebrnog medveda" za najbolju režiju dobio Ričard Linklater za film "Boyhood" (USA).

I domaćini Nemci su večeras imali razloga za slavlje, pošto je "Srebrni medved" za najbolju režiju pripao bratu i sestri, Ani i Ditrihu Brigemanu, za dramu "Krojcveg", koja govori o 14-godišnjoj devojčici i njenim mukama sa strogim i religioznim katoličkim standardima.

Na ovogodišnjem 64. filmskom festivali u Berlinu (6-16. februara) predstavljeni su i novi filmovi Vesa Andersona i Džordža Klunija, ostvarenje Ričarda Linklejtera koje je pravio 10 godina, kao i značajan kontingent filmova iz Kine i Nemačke.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA